Skip to content Skip to footer

Să fii bun de Sărbători înseamnă să-ți iubești în egală măsură partea întunecată și partea luminoasă.

Cercetătorii au făcut un experiment în care au luat un foton și l-au pus într-un spațiu închis și-au căutat să îl spargă. În momentul în care fotonul s-a spart, s-a împărțit în două particule, o particulă și o antiparticulă.

Particula în sine a fost lumină însă ce a fost fabulos în momentul în care au spart fotonul este că antiparticula a fost tot lumină. Opusul luminii este tot lumină.

Și acum, hai să vedem ce înseamnă asta la tine ca persoană. Știi că vorbim despre latura luminoasă și latura întunecată pe care o persoană o are. Părțile acceptate, părțile necunoscute sau suprimate, părțile prin care strălucim și îi susținem pe ceilalți și părțile negative prin care îi supărăm pe ceilalți sau pe noi înșine.

Imaginează-ți așa: Tu per ansamblu ești ca un foton, ești lumină și ești rezultatul părții luminoase și părții întunecate din tine, a particulei și a contra particulei, particula fiind partea luminoasă, tot ce știi despre tine, acele lucruri cu care strălucești și care sunt pe zona asta pe care am denumi-o pozitivă.   

Contra particula sau partea întunecată este acea parte necunoscută, negativă din tine, când ești supărat(ă), când izbucnești ,când îi critici pe alții și pe urmă te judeci pentru lucrurile acestea. 

Si-acum, dacă partea întunecată este contra particula care este tot lumină înseamnă că acea parte întunecată, dacă există, servește și asta o face luminoasă. Dacă există, înseamnă că servește pentru că în lumea acesta tot ce există servește unui scop, altfel ar dispărea.

În primul rând partea întunecată îți servește ție.

În al doilea rând le servește altora și dacă ți-ai pus întrebarea: “Ce beneficii ai tu sau ce beneficii au ceilalți atunci când tu ai manifestat latura ta întunecată, ai văzut că latura ta întunecată, contra particula, este tot lumină și, că nu există parte întunecată complet, în mod absolut, ci partea aceea întunecată servește și prin asta aduce lumină, atât în viața ta cât și în viața celorlalți.

De asemenea, dacă ai lucrat și ai făcut echilibrări, ai văzut că atât partea luminoasă are partea ei întunecată, partea ei de dezavantaje. Adică, în momentul în care manifești partea luminoasă, poate ajuți, poate susții pe cineva să-și rezolve o problemă, ceilalți și tu, aveți în mod egal dezavantaje și beneficii. Adică partea luminoasă în sine conține și partea întunecată.

Și acuma o să spui: “De ce vorbim atât despre LUMINĂ și ÎNTUNERIC?”

Pentru că, uite, de sărbători toată lumea își dorește să fie mai bună. 

Mai bun nu înseamnă să îți suprimi latura întunecată pentru că dacă îți suprimi latura întunecată și spui: “Gata, n-o să mai fiu iritabil, n-o să mai fiu nervos, irascibil!” că o să manifești doar partea luminoasă, atunci o să creezi prin asta stări de deprimare.       

Dacă în schimb îți îmbrățișezi și accepți ca fiind lumină manifestarea simultană a părții luminoase și a părții întunecate, știind că al lor compus este tot lumină. Asta înseamnă cu adevărat să accesezi Lumina Sărbătorilor.

Eu asociez Sărbătorile de iarnă și Craciunul cu o sărbătoare a luminii pentru că în întunericul care este mai mult iarna și se lasă mai repede sunt toate acele milioane de luminițe la geamurile oamenilor, în casele oamenilor, pe brazi și pe stradă care străpung acest întuneric.

Și cu cât mai mare e întunericul și cu cât mai repede se lasă, cu atât mai bine strălucește lumina care e în el. Și practic să fii mai bun de Sărbători înseamnă să-ți iubești întregul cu plus și minus în egală măsură și să fii în felul acesta luminos, nu separând lumina de întuneric, pentru că prin separarea lor se crează întuneric.

Însă prin aducerea lor împreună se creează mai multă lumină pentru tine și pentru cei din jur.

Așa că te las cu un gând de Sărbători și anume:

Să te iubești pentru ceea ce ești și prin asta să răspândești lumină în jur;

Să-i iubești pe ceilalți pentru ceea ce sunt pentru că prin asta contribui la amplificarea luminilor;

Un citat care a rămas cu mine în ultimele săptămâni a fost că: “Nu vezi lumea așa cum este ea, ci așa cum ești tu.” Ca atare dacă tu alegi să fii lumină adevărată ca și compus al particulei și contra particulei din tine, atunci asta vei vedea în ceilalți pentru că tu ești o oglindire a celorlalți.

Te las cu un gând luminos de Sărbători în care îți spun că meriți să fii iubit exact pentru ceea ce ești, pentru mixul perfect dintre particula și contra particula din tine, între lumina și întunericul din tine și te invit să strălucești ca lumină plenară, care este compusul părților pozitive și negative din tine și să răspândești asta mai departe prin fiecare gest, prin fiecare gând și prin fiecare intenție pe care o setezi. 

Să ai Sărbători Luminoase!

Leave a comment