Skip to content Skip to footer

Misiunea mea

Sunt Monica ION, expert în remodelarea creierului, creatoare a metodologiei Brain Remodeling System și a Școlii de Legi Universale. Am acumulat peste 14.500 de ore plătite de ședințe 1 la 1, în lucrul cu antreprenori care au crescut exponențial și cu doamne care trăiesc o viață împlinită, autentică, echilibrată personal, financiar și profesional.

Brain Remodeling System este un sistem unic prin care, acționând asupra cauzei cauzelor în modul de gândire și aplicând Legile Universale, creezi noi circuite neuronale, adică îți perfectezi un nou mod de gândire care garantează atingerea rezultatelor dorite.

Ofer o experiență transformațională antreprenorilor și doamnelor cu care lucrez în programe 1 la 1 și de grup, prin metode și tehnici bazate pe Legile Universale. O dată deprinse, clienții mei le pot folosi singuri pentru a obține creștere exponențială și a-și atinge orice obiective personale au, într-un context de non-judecată și prețuire a potențialului lor divin.

Sau, dacă îmi permiți să vorbesc cu tine de la inimă la inimă, misiunea mea este să văd potențialul tău dincolo de limitele minții și să te susțin, acționând asupra cauzei cauzelor, să manifești acel potențial cu care îți atingi toate obiectivele.

Te susțin să gândești azi ca acea persoană care își va fi îndeplinit obiectivul.

Viziunea mea

În fiecare casă, în fiecare firmă este o persoană care cunoaște Legile Universale și știe să pună întrebări care aduc un salt de conștiință, astfel încât oamenii din jurul ei să treacă prin viață cu mai puțină suferință și cu mai multă inspirație.

Certificările mele

Am terminat facultatea de Sociologie la Universitatea Babes Bolyai, cu specializare în socio-psiho-pedagogie. Apoi, a urmat un lung șir de formări, dintre care amintesc doar câteva:

Metoda Demartini

individual și grup

The Values System

Demartini
Coach systemic pentru coaching individual

Coach Sistemic de Echipe

Alain Cardone
Coach systemic pentru coaching individual

Coach Sistemic pentru coach individual

Alain Cardone
Coach transformational

Coaching Transformațional

Ben Koh
LAB profile Coach and practitioner

LAB profile Practitioner

Shelle Rose Charvet

LAB profile Trainer and Consultant

Shelle Rose Charvet

LAB profile Master Consultant

Shelle Rose Charvet
International Certification Trainer - Harv Eker

International Trainer Certificate

Harv Eker
International Certification Trainer - Harv Eker

Guerilla Sales and Marketing

Harv Eker

Povestea mea

Eu, Monica Ion, acum 10 ani de zile, eram un dezastru emoțional. Pur și simplu nu reușeam să înțeleg cum funcționează emoțiile. 

Fie că erau emoții pozitive, fie că erau emoții negative, acestea mă duceau dintr-o extremă în alta, într-un rollercoaster din care mi-era foarte greu să ies. Astfel, acum mai bine de zece ani de zile, au început căutările mele în a face pace cu mine însămi și în a găsi un sens la tot ce se întâmplă pe lumea aceasta. 

Într-una din căutările mele, am ajuns la un terapeut care, după o evaluare pe care mi-a făcut-o, mi-a spus: “Monica, tu simți de zece ori mai puternic emoțiile decât le simte o persoană normală. Te recalibrezi repede, dar le simți foarte intens, de 10 ori mai intens decât o persoană normală.” 

Toate bune și frumoase, pentru că am înțeles ce se întâmpla, însă nu am avut o soluție prin care să pot să pun frâu pe emoțiile respective și să le conduc într-o direcție care să îmi servească, nu să mă saboteze. Să nu mă ducă să o iau de la zero în relații, să nu mă mai blocheze din punct de vedere financiar, ci să lucreze pentru mine. 

În momentele în care nu trăiam atât de intens emoțiile, mă simțeam foarte des deconectată de mine însămi, de corpul meu și de viața mea. 

Și toate lucrurile acestea își au originea în copilăria mea.

 

Atunci când am fost copil, pe baza sensibilității enorme pe care am avut-o, am beneficiat de o mamă foarte critică, care voia perfecțiunea de la mine și de la noi, și am beneficiat de un tată care mi-a administrat bătăi până am făcut 18 ani. Mă bătea la fundul gol cu cureaua. Asta a determinat ca, pe lângă sensibilitatea pe care deja o aveam, să mă închid mai mult în mine, să dezvolt foarte multă rușine în a vorbi, în a-mi asuma un punct de vedere. Pe toate acestea am construit o existență care, de multe ori, pot să spun că era șubredă. 

Cum programarea de acasă a fost să mă facă mai docilă, mai supusă și să nu îmi expun punctele de vedere,, căutam să fac pe plac celor din jur și nu reușeam să dau un sens la ce se întâmplă și să reușesc să fiu împlinită cu mine. 

Din punct de vedere financiar, eram aproximativ la același nivel, nivelul fiind acela de supraviețuire. 

Din punct de vedere relațional, nu puteam să mențin o relație pe timp îndelungat. 

Din punct de vedere profesional, nu reușeam să cresc afacerea la nivelul la care aș fi dorit și mi-era teamă constant să nu greșesc. 

Din punct de vedere fizic, aveam o serie de simptome care îmi spuneau că nu sunt bine, că nu sunt în regulă. 

În momentul în care am devenit mamă și, mai apoi, după ce am devenit mamă singură, am avut o responsabilitate deosebită față de Elena, fiica mea. Și îmi dădeam seama că nu vreau să-i dau ei mai departe acest bagaj emoțional atât de complicat.

Monica Ion despre Home page
Atunci am intrat în contact cu Legile Universale și mai apoi cu sistemul de valori, iar viața a început să capete sens pentru mine. Am înțeles că fiecare persoană e diferită, operează după criterii diferite, aceste criterii fiind valorile. Și o mare greutate s-a ridicat de pe umerii mei, pentru că mi-am dat seama că:

Când am înțeles, după niște ani de lucru, ce înseamnă, de fapt, sistemul de valori, am reușit să-mi revendic spațiul meu pe lumea aceasta, misiunea mea globală. 

Apoi, a urmat o perioadă de studiu în ceea ce privește Legile Universale și asta a fost extrem de iluminator pentru mine, pentru că am înțeles de ce se întâmplă ce se întâmplă în viața asta și cum funcționăm noi ca oameni. 

Viața este într-un echilibru, iar tu, prin percepția ta, prin faptul că evaluezi viața prin perspectiva valorilor tale, vei da o conotație de plus sau minus acestor lucruri care se întâmplă. 

În fapt, lucrurile sunt în echilibru. Doar felul în care tu pui etichetele faci să denatureze acel echilibru.

Când am înțeles Legea Dualității, nu doar am înțeles cum funcționează oamenii, dar am înțeles și cum pot să fac ordine în mintea mea și cum pot să readuc la echilibru poveștile pe care mi le-am spus, prin care mi-am creat eu cu mânuța mea existența mea haotică.

Și momentul în care m-am întrebat: «Care au fost beneficiile mele că mama a fost critică?», «Care au fost beneficiile mele că tata m-a bătut?», am început, încet-încet, bucățică cu bucățică, să rescriu povestea trecutului meu și a-l transforma. Dintr-o poveste care mă ține într-o căsuță de victimă, de <nu pot>, în care să fiu amorțită, nefericită, să nu simt că îmi trăiesc viața, de acolo să îmi iau puterea și să pot să transform această poveste în binecuvântările existenței mele și în super puterile mele. 

Dacă aș fi fost Monica de acum zece ani de zile, nu aș fi conceput în existența mea că aș putea să îmi trăiesc viața așa cum o trăiesc acum. Să călătoresc în diferite locuri din lume, să lucrez de acolo de unde sunt, dacă nu mă simt inspirată să nu lucrez, să creez și să servesc doar dintr-un spațiu de aliniere. Iar transformarea aceasta am obținut-o folosind Legile Universale. 

 

 

Cum am ajuns să fac ceea ce fac

Când m-am hotărât că vreau să fac cu adevărat ceea ce fac astăzi, a fost când am avut o călătorie împreună cu o prietenă cu care lucram, reprezentanta unei bănci, alături de care susțineam cursuri în diferite orașe din România. La acel moment nu eram certificată în metodele care au stat la baza a ceea ce fac astăzi și a sistemului de Brain Remodeling System, dar i-am pus o întrebare.

Mama ei o părăsise când era adolescentă. Ea a rămas cu tatăl, instabil emoțional și alcoolic, iar aceasta a fost o greutate pe care percepea că nu are cum să o ducă. Îmi amintesc foarte clar că eram în mașină, treceam prin Pasul Tihuța

Erau nori deasupra noastră, soarele venea din dreapta, dădea o lumină specifică și specială. Și îmi amintesc că i-am pus prietenei mele întrebarea: Ce ai avut tu de câștigat? 

Am aplicat Legea Dualității, pe situația că mama ei a abandonat-o și a lăsat-o cu tata. 

Am repetat această întrebare de câteva ori și am lucrat aproximativ o jumătate de oră cu ea. Iar la un moment dat am simțit că se produce un declic. 

Prietena mea a tăcut, nu mi-a mai spus absolut nimic și a început să proceseze în interior răspunsurile proprii și locul în care a ajuns. 

Apoi, am început să vorbim despre alte lucruri. I-am respectat liniștea, pentru că nu voiam să întrerup spațiul acela de ordine în care a ajuns. 

 

Peste două săptămâni ne-am întâlnit în benzinărie pentru următoarea noastră călătorie. Îmi amintesc că mirosea a carburant. Eram în afara benzinăriei. A venit, mi-a sărit în brațe și mi-a spus: “Monica, îți mulțumesc foarte frumos pentru ce ai făcut pentru mine. Am reușit să rezolv probleme pe care nu le-am rezolvat în ani de terapii, cu tot felul de instrumente și diverse tehnici.”

Am simțit o împlinire și acela a fost momentul în care eu mi-am spus: «Eu asta vreau să fac! Eu din asta vreau să trăiesc. Asta este senzația pe care vreau să o am zilnic când lucrez cu clienții mei. Asta este recunoștința, pacea, liniștea, inspirația pe care vreau să o văd pe fața lor în fiecare zi.» 🎇

 

monica ion - despre povestea mea 1

Am luat atunci decizia că voi obține toate certificările ca să pot să pornesc la drum și să las în urmă ceea ce a fost programat în mine: să am siguranță, să am business, să am familie și așa mai departe. Am hotărât să o iau, efectiv, de la zero, dar de data asta cu ceva care mă inspiră. 

Apoi, am urmat o mulțime de cursuri, certificări și calificări. 

Știu că în anul acela, în trei sau patru luni de zile, peste vară, am dobândit trei certificări internaționale legate de tipare de limbaj și comportament, de Legile Universale, de metode prin care pot să transform felul de a gândi al unei persoane, de felul în care pot să transform mintea.

Apoi, am început să lucrez folosind aceste instrumente și am lucrat neoprită, efectiv 7 zile din 7.Până acum am lucrat cu peste 1700 de clienți, care au fost fie în programe de grup, fie în programe individuale. Am aplicat aceste principii în transformarea mea, în mod constant și, bineînțeles, cu clienții mei. 

Am dezvoltat procese cu care poți să obții transformări consistente în mintea unei persoane și în rezultatele ei exterioare. 

Pentru mine rezultatele sunt cele mai importante. Dacă doar povestim despre Legi Universale sau doar avem AHA-uri, nu este deloc motivant pentru mine. În schimb, mă motivează să fiu acolo, lângă tine, să te însoțesc să obții acele transformări în mintea ta, care apoi să te ducă, fără ezitare, la rezultatele pe care le vrei. 

Astfel, unul dintre clienții mei și-a crescut de opt ori business-ul în doi ani de zile

Altcineva, un alt client, a ieșit din datorii pe care le dusese cu ea timp de 10 ani de zile și a crescut exponențial pe partea financiară. 

O altă clientă, într-un an de zile, și-a crescut veniturile de 10 ori

Și zici: “Monica, nu se poate!” 

Ba se poate! Dacă lucrezi în mod consistent cu tine, «SE POATE». 

Apoi, au fost clienții care au divorțat, au venit la mine divorțați și am lucrat mai întâi cu clienta, apoi cu soțul ei, și s-au recăsătorit. În șase luni de zile s-au recăsătorit. Au și acum o viață incredibil de frumoasă și sunt foarte recunoscătoare pentru asta, pentru că aveau un copil și a fost important pentru mine să pot să-i susțin în cel mai eficient mod. 

Și ce am făcut în ultimii 10 ani de zile este că am exersat, am practicat, am testat pe mine, am lucrat cu clienți, am rafinat procesele și, astăzi, pot spune că pentru aproape orice fel de problemă există o soluție care are în spate Legile Universale și care te poate susține să ai acele schimbări în felul în care funcționează mintea ta, ca mai apoi să ai rezultatele în afară. 

Astfel, am fondat Școala de Legi Universale, și o serie de programe specifice pe anumite teme, în care ai acces la un sistem integrat prin care vei folosi Legile Universale și sistemul de valori în a învăța să rezolvi aproape orice fel de problemă cu care te confrunți. 

Familia mea

elena si monica despre monicaion.ro v1

Elena este singura mea fiica. Azi studiază dreptul la Londra. Sunt recunoscătoare pentru că îmi spune ca sunt cea mai bună prietenă a ei.

Am trecut cu bine prin perioada de adolescență sau poate că mai avem puțin până trecem, pentru că am ales să NU O CERT când se întâmpla ceva ce împărtășea cu mine, pentru că nu voiam să mă mintă. Desigur, nu mi-a ieșit întotdeauna, dar și acum Elena spune că sunt persoana care știe cele mai multe despre ea.

Tot ce pot să sper acum este că semințele plantate în ea să dea roade și Elena să își dea voie să fie cine e menită să fie.

monica si stefan monicaion.ro v2 (1)

Ștefan este soțul meu. Suntem împreună de 10 ani. OMG ce a trecut timpul!
Acum, relația noastră este armonioasă, pentru că am învățat cum să ne susținem frumos unul pe celălalt, cum să nu punem piedici în calea celuilalt și să ne iubim unul pe altul așa cum suntem. Da, a luat ceva vreme să ajungem aici și am trecut prin provocările noastre.

Cum am reușit ca, în ciuda tuturor pariurilor puse împotriva relației să fim încă împreună?

Am lucrat fiecare cu el însuși, prin aceleași metode și tehnici pe care le folosesc cu clienții mei. Și regula noastră este că, dacă nu rezolvăm o problemă de cuplu în 3 zile, apelăm la ajutor din afară: coach, terapeut, psiholog.

Mama și tata.

Datorita lor eu sunt eu. Le port recunoștință profundă pentru ce am învățat de la ei și pentru experiențele prin care am trecut împreună.

Mama nu mai trăiește și a fost cea mai profundă experiență spirituală pentru mine să fiu alături de ea în ultimele ei clipe de viață.

Tata trăiește în Germania, la sora mea. Acum, anual organizăm o experiență împreună. Anul trecut am fost în Tenerife unde i-a plăcut mult. Anul acesta a venit în Dubai, însă aici nu prea i-a plăcut.

mama si tata monica ion
Monica Ion si tata (1)

Eva și Fabi
Eva e sora mea, trăiește în Germania și este căsătorită cu Fabian. Deși nu vorbim des și ne întâlnim foarte rar, o port și îi port mereu în suflet.

Viața mea

Am plecat din Romania in 2017 si am locuit 2,5 ani in sudul Spaniei si apoi 3 ani la Londra.

În 2022 am pornit într-o călătorie în jurul lumii, celebrând libertatea pe care am dobandit-o odată ce Elena a început anul doi de facultate.

Până acum, am vizitat Miami, Caraibe, am stat în Republica Dominicană, apoi în Ibiza și Dubai.

Ne-am întors în SUA, Austin ca să trăim visul american și am participat la un eveniment de networking pentru antreprenori la Cabo, în Mexic.

Am ajuns și în Colorado pentru un curs despre bani și prosperitate financiară.

După o mică escapadă la Londra, unde am vizitat-o pe Elena, am revenit în Dubai unde ne-am întâlnit cu mulți prieteni și am participat la un curs de business. Destinația actuală este Thailanda. Aici, în Asia, este punctul cel mai îndepărtat la care am ajuns.

În fiecare țară mă fascinează să văd fractalul locului, ca să înțeleg mai bine oamenii, cultura lor, viața în sine în acele locuri.

error: Content is protected !!