Skip to content Skip to footer

Începe 2023 prin a lăsa în urmă ceea ce nu îți mai servește și a pune ceva nou în loc

În ultimele săptămâni din an am lucrat cel mai mult pe subiecte legate de control în diferite forme.

Nevoia de control cred că este una dintre nevoile de bază ale noastre, ca oameni. Vrem să ne putem controla mediul ca să ne simțim în siguranță.

Acum, la final de an, te invit să te gândești la acele lucruri pe care nu mai e cazul să le controlezi și pe care vrei să le lași în urmă. Adică acele lucruri care nu mai au de-a face cu prezentul tău, dar sunt gânduri învechite pe care le-ai rulat suficient și care nu se mai regăsesc în realitatea ta.

Poate ai o relație de 5 ani de zile cu un partener în care n-ai avut încredere și pe care l-ai suspectat. Și ți-a demonstrat că poți să ai încredere în el, iar după 5 ani poate e timpul să lași neîncrederea în urmă.

Poate vrei să lași în urmă gândurile autocritice față de tine.

Poate vrei să lași în urmă convingerea că alții nu pot face lucrurile la fel de bine ca tine.

Fiecare final de an poți să-l folosești pentru a pune o intenție, pentru a lăsa ceva în urmă, a închide un capitol, ca să creezi spațiu pentru un capitol nou. 

De cele mai multe ori, la final de an, oamenii spun ce vor să facă și nu spun la ce renunță. 

Fii atent dacă faci asta, pentru că nu poți să pui ceva în spațiul tău, fără să dai drumul la altceva din spațiul tău, pentru că la nivelul tău aceleași lucruri vor rămâne constante, iar asta ne spune Legea Transformării. 

Ca atare, dacă vrei să pui ceva nou în spațiul tău prima dată te invit să lași în urmă ceva ce nu îți mai servește.

În Inspired Money Foundation punem accent pe asta și sunt oameni care au învățat foarte frumos acest obicei de a se descotorosi de lucrurile care nu le mai servesc. 

Adică, te-am invitat în curs să lași în urmă acele lucruri din dulap care nu îți mai servesc și să le donezi sau acele lucruri pe care să le ștergi dintr-un calculator ca să creezi spațiu nou. 

Imaginează-ți că mintea ta și viața ta sunt ca un calculator, ca un procesor. Și dacă tot pui programe pe el și tot aduni documente pe el, la un moment dat, se încarcă, nu mai poate și dă chix. Îl mai poți resuscita cu câte-o resetare și îl repornești, dar merge din ce în ce mai greu. 

Așa că, te invit să nu faci doar ce face majoritatea, adică să-ți pui lucruri noi în spațiu începând cu anul viitor, ci te invit în primul rând să stabilești 3 lucruri cărora să le dai drumul din spațiul tău. Și nu doar la nivel de intenție, ci la nivel fizic, adică șterge ceva de pe calculatorul tău, fă ordine într-un dulap și donează haine ca să creezi spațiu efectiv.

Aruncă din portofel lucrurile adunate acolo care nu îți mai trebuie și care nu îți mai servesc.

Aruncă din rucsac bonuri, facturi care au fost adunate acolo și toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Odată cu asta, în momentul în care arunci acele lucruri lasă ceva în urmă din acele lucruri care nu îți mai servesc și care nu mai sunt ancorate în prezent. 

Îți spun că acesta este un lucru foarte important pe care să-l faci. 

Dacă te uiți la viața ta, la felul în care funcționezi acum, sunt o serie de credințe sau de obiceiuri care nu te mai ajută, pe care le-ai construit pe baza unor experiențe dureroase din trecut, dar care au trecut de mult. 

Aceste credințe și obiceiuri te-au apărat atunci, dar acum pur și simplu nu mai ai nevoie de ele. 

Și, dacă ești isteț, nivelul doi este nu numai să lași în urmă acea convingere sau acel gând, ci pune-ți o intenție cu ce să-l înlocuiești, pentru că în viață nu poți să dai drumul la ceva fără să ți se întoarcă în același moment, să pierzi ceva fără să câștigi în același timp. 

Legea Transformării și Legea Sincronicității sunt cele care spun asta, așa că pur și simplu lasă în urmă o convingere și înlocuiește-o cu alta la nivel de intenție. 

Noteaz-o și peste un an de-acum încolo am să te invit să te întorci la ea și să vezi cum s-a transformat viața ta.

Acestea fiind spuse, îți doresc un An Nou cu împliniri, să trăiești în valorile tale cele mai înalte, să ai reușite excepționale în valorile tale cele mai înalte, să-ți dai voie să trăiești în zona ta de geniu fără teama că ai putea să pierzi ceva sau pe cineva drag.

Îți doresc  să îți dai voie să te iubești pentru cine ești, cu părți luminoase și întunecate, și îți doresc să transformi acele lucruri care nu îți mai servesc din acest an în alte lucruri pe care dorești să le obții în anul următor și care să te ducă la nivelul următor. 

Să ai un An Nou Inspirat!

Leave a comment

error: Content is protected !!