Skip to content Skip to footer

Cum să faci din 2024 un an prosper – 12 moduri în care ai deja prosperitatea în viața ta

Acesta este un Spark special. 

Este ultimul pe anul acesta, și locul din care îl înregistrez este încă nava The World, nava extraordinară pe care am avut șansa să petrecem timp cu dr. Demartini, și cu care am avut șansa să vedem Antarctica.

Tema acestui Spark ține de obiective și ține de modalitățile în care ai prosperitatea.

Am vrut să fie un Spark bogat, așa ca de final de an. Așa că în acest material am să-ți spun prima dată despre cum poți să te asiguri că îți vei atinge obiectivele în 2024, și am să-ți vorbesc despre 12 moduri în care prosperitatea este și va fi întotdeauna prezentă în viața ta. 

Acesta fiind locul de unde poți să începi să construiești prosperitatea, pornind de la ceea ce vezi că ai deja, și pornind de la a vedea că ai bogăția în viața ta, și ai preaplinul în viața ta.

Fiind final de an, te invit să te uiți la ultimul an al existenței tale. 

Și ai tendința, de cele mai multe ori când faci lucrul ăsta, să spui ce n-ai făcut din ce ți-ai propus să faci, ce rezultate n-ai atins, unde n-ai reușit ceea ce ți-ai propus.

Însă acum te invit să te uiți la ultimul an, prin care am trecut împreună, să vezi care sunt acele obiective pe care le-ai atins. Pentru că asta îți va spune foarte mult despre locul în care au fost concentrate valorile tale cele mai înalte, prioritățile tale cele mai înalte de viață.

Pentru că știi deja, că în acele arii din viața ta, care sunt în valorile tale cele mai înalte, aloci timp, energie și focus. Și faptul că te uiți cu onestitate la acele obiective pe care le-ai atins anul acesta îți va oglindi, de fapt, care sunt, sau care au fost, prioritățile tale în ultimul an.

Și de ce este important asta? Este pentru ca să îți stabilești obiectivele în anul 2024, pornind de la ceea ce știi deja și lăsând să crească ceea ce știi deja, adică construind pe pilonii pe care-i ai.

Legat de obiectivele pe care vrei să le stabilești pentru 2024…

Sunt sigură că ai planuri mari și vise mari, și este extraordinar asta. 

Însă vreau să-ți atrag atenția asupra ceea ce spune Tony Robbins, iar el spune așa: „Visăm prea mult pentru un an, ne stabilim prea multe pentru un an și subestimăm ce putem să facem în 3 ani de zile.”

Adică supraestimăm ce putem să facem într-un an și subestimăm ce putem să facem în 3 ani de zile.

Și tind să cred că are dreptate. 

Așa că uită-te la anul care vine, și atunci când vrei să stabilești obiectivele pentru anul care vine, inclusiv obiectivele financiare sau obiectivele de prosperitate și bogăție financiară, te rog frumos să te uiți la acei piloni pe care i-ai respectat anul acesta, pe care i-ai prioritizat anul acesta, și care sunt valorile tale.

Pentru că orice stabilești în afara valorilor tale ca obiectiv, va fi o fantezie. Iar efectul acestei fantezii, neîmplinite până la urmă, este… pentru că nu ai susținerea să împlinești fantezia, nu ai susținerea mentală, emoțională ca să susții împlinirea acestei fantezii, adică acelui lucru care nu e în valorile tale… dacă stabilești o fantezie, te condamni la dezamăgire, iar stimă ta de sine scade.

Adică, cu cât stabilești obiective mai puțin aliniate cu valorile tale, cu atât mai mult te vei judeca că nu le-ai făcut și îți vei crea un ciclu din acesta de: nu sunt suficient de bun, nu reușesc, nu am capacitate, nu am abilitate, și vei creea în spațiul tău vină și rușine. 

Pentru că atunci când ți-ai asumat că vei face ceva și ai spus, dacă nu s-a materializat, cine este acolo pe care să poți da vina? Tu însuți. Și sunt șanse mari să fii tentat să faci asta.

Deci, primul lucru atunci când te uiți la obiectivele tale pentru 2024 este să te uiți la valorile pe care le-ai demonstrat, în mod consistent, în ultimul an, iar al doilea este să stabilești obiective aliniate cu aceste valori ale tale.

E foarte important asta, pentru că altfel te condamni la dezamăgire.

În momentul în care stabilești obiective legate de valorile tale cele mai înalte, vei acționa în mod spontan către ele, și nu va trebui să iei decizii și nu vei acționa din teama de a pierde.

E ca și cum tu știi care este calea ta, misiunea ta și știi că ești pe calea ta, fără tendința de a copia pe alții, fără a percepe că ești în concurență cu altcineva decât cu tine însuți, și fără a percepe că vei pierde ceva pentru că nu faci ca ceilalți.

Așa că, ce îți recomand, prima și prima dată, este să te centrezi în tine și să fii onest cu tine, ca să poți să stabilești obiective autentice, aliniate cu tine. Pentru că dacă faci asta, însăși organismul tău, mintea ta, emoțiile tale te vor susține să mergi pe această cale.

Al doilea lucru important, în afară de a stabili obiective aliniate cu valorile tale, este să faci un plan de acțiune pentru obiective.

Tu știi deja că, orice obiectiv care este doar un obiectiv anunțat, fără un plan de acțiune și care poate să fie aliniat cu valorile tale, nu este sustenabil dacă nu este însoțit de un plan de acțiuni care, apoi să fie manifestat, pus în calendar, planificat.

Nu ajunge doar să visezi la ceva și acel lucru să se materializeze. E nevoie de acțiune consistentă, e nevoie ca planul spiritual și planul mental să fie aliniate și să conveargă în aceeași direcție.

Dacă doar visezi despre un lucru, fără să ai un plan concret de acțiune care să fie legat de valorile tale, va fi foarte greu să îl materializezi. Ține de soartă, ține de intenție, ține de prea multe detalii care, unele, nu sunt în controlul tău. 

Dar dacă ai un plan concret de acțiuni care este conectat cu valorile tale cele mai înalte, ai șanse foarte, foarte mari să îl materializezi.

Al treilea pas pe care poți să îl faci legat de atingerea obiectivelor din 2024, este să te gândești pe cine poți să servești în așa fel încât tu să îți împlinești misiunea. 

Câte persoane trebuie să susții, să ajuți, să servești prin produsele, serviciile, pe care le oferi, în așa fel încât tu să poți să îți împlinești obiectivele tale și misiunea ta, care pot să aibă componentă financiară și componentă non-financiară.

În felul acesta aduci mai aproape obiectivele tale de realitate. Pentru că le traduci în acțiuni tangibile.

Aceștia sunt doar câțiva pași către atingerea obiectivelor tale pentru 2024.

Acum, colega mea Raluca Culda va susține un webinar în data de 2 Ianuarie, care este dedicat comunității Inspire Life, și a cărui scop este să vezi ce ai de făcut în mod concret ca să poți să-ți atingi obiectivele, ca viziunea ta pentru 2024 să o duci în concret și să poți să-ți atingi obiectivele cele mai importante.

Ea îți va arăta pas cu pas cum poți să faci lucrul acesta, într-un webinar de o oră și jumătate, două, în care îți va răspunde la întrebări și va fi acolo pentru tine, ca să se asigure că vei avea un 2024 fabulos din perspectiva atingerii obiectivelor tale.

Tot ce te invit să faci este să te înscrii la acest webinar. Vei primi linkul în comentariu sau în descrierea acestui video în așa fel încât să poți să te asiguri că ești acolo în data de 2 Ianuarie.

În încheiere, pentru că a fost un an prosper și pentru că vreau să împărtășesc această viziune de prosperitate cu tine, am să-ți împărtășesc 12 moduri în care prosperitatea există în viața ta și în viața fiecăruia dintre noi.

Nu este o listă exhaustivă, adică pot să fie multe alte moduri de manifestare a prosperității, sunt doar 12 gânduri de recunoștință pentru forma în care am văzut prosperitatea anul acesta, și te invit să vezi și tu prosperitatea în felul acesta.

Pentru că dacă vezi ce ai, poți să ai mai mult și poate să crească ceea ce ai. 

Dacă te concentrezi pe ce lipsește va crește mai mult ceea ce lipsește.

1. Prima formă de manifestare a prosperității este prin oportunitățile extraordinare pe care le ai astăzi, oportunități care nu erau disponibile acum 50 de ani sau 100 de ani.

Trăiești cel mai probabil într-un loc sigur. Viața ta este în siguranță. Ai încălzire, ai electricitate, poate stai chiar în apartamentul tău. Ai posibilitatea să faci o afacere, ai posibilitatea să câștigi bine dacă lucrezi și dacă servești. Și ai oportunități extraordinare de a te îmbogăți, de a te educa, de a face business-uri, de a întâlni oameni extraordinari.

Și prosperitatea este peste tot în jurul tău, în viața ta, în oportunitățile care există acum pentru tine.

Faptul că le vezi, sau nu le vezi, depinde în mod direct de nivelul tău de merit. Iar dacă vrei să lucrezi pe nivelul tău de merit, programul Inspired Money Foundation este pentru tine.

2. Al doilea mod în care se manifestă prosperitatea este în valorile tale cele mai înalte.

Bogăția fiecărei persoane este în valorile ei cele mai înalte. 

Dacă ai în valori familia și munca, bogăția ta de cunoaștere, de relații, de intimitate, de conectare este în familie și în muncă. 

Așa că fiecare persoană are bogăție în viața ei, iar bogăția ta concentrată, cel mai bine, este în valorile tale cele mai înalte.

3. A treia formă a bogăției este prezența.

Și o să spui, „Monica, ce treabă are prezența, cu bogăția?”

Uite ce am învățat aici, pe vasul the World, pe nava de World. Oamenii, la masă, nu au telefoanele cu ei. 

Nu vei vedea nici la cină, la restaurante, nici la cafenea, acolo unde oamenii iau prânzul și micul dejun, nu vei vedea telefoane pe masă. Oamenii sunt prezenți cu ceea ce fac. Fac un singur lucru la care sunt atenți și căruia se dedică. 

Iar ce-i în spate este faptul că lipsește teama de a pierde. Lipsește fear of missing out. Nu au percepția că dacă nu fac încă un lucru în același timp, pierd ceva.

Și asta este o formă de bogăție. Prezența este o formă de bogăție. 

Faptul că poți să fii prezent, conectat cu ceea ce faci, multiplică poate de 5, 10, 20 de ori mai mult impactul pe care îl ai, orice ai face.

Fie că ai o conversație cu partenerul tău de viață în care, în loc să vă uitați pe Facebook sau pe TikTok, sunteți prezenți unul cu celălalt și vă îmbogățiți relația.

Fie că ai o conversație cu copilul tău sau cu copiii tăi, fără telefoane, fără să te uiți pe social media.

Fie că ai o conversație telefonică cu cineva și nu dai scroll la telefon uitându-te la diverse lucruri.

E o formă de bogăție, pentru că lipsește teama de a pierde. 

Deci, când ești prezent, teama de a pierde lipsește și este o formă de bogăție.

4. A patra formă de bogăție este: orice percepi că-ți susține valorile este ceva ce percepi că te îmbogățește. 

Fie că este vorba de relații, oameni care-ți susțin valorile, evenimente care-ți susțin valorile, oportunități care-ți susțin valorile. Vei percepe că acele lucruri te îmbogățesc pe tine. 

Și acum o să spui, „Bine, dar ceea ce nu-mi susține valorile înseamnă că mă sărăcește?”

Poți să privești așa lucrurile, dar ceea ce nu-ți susține valorile, dacă îți pui întrebarea „Cum te ajută, cum te susțin în valorile tale cele mai înalte?”, vei vedea care-i forma în care, și acele lucruri, te îmbogățesc.

Adică, poți să alegi să vezi viața ca pe o manifestare continuă a bogăției, văzând acele lucruri care-ți susțin valorile, cum te îmbogățesc, și transformând acele lucruri care percepi că îți provoacă valorile și care nu sunt aliniate cu valorile tale, să le transformi în forme în care te îmbogățești în valorile tale cele mai înalte.

5. Cunoașterea și înțelepciunea sunt și ele forme de bogăție

Și ce-i foarte important legat de formele acestea de bogăție este că nimeni nu ți le poate lua. 

Indiferent de cât ai învățat în viața aceasta, câte cărți ai citit, la câte cursuri ai participat, sau nu, fiecare persoană are propria formă de înțelepciune și de cunoaștere.

Poate ai cunoaștere extensivă într-unul din domeniile în care activezi, în care lucrezi. 

Poate pur și simplu ai un interes deosebit pentru a un domeniu și ai cunoaștere în zona respectivă. 

Aceste lucruri sunt forme ale bogăției care nimeni nu ți le poate lua.

De asemenea, oricare ar fi fost experiențele prin care tu ai trecut, din experiențele respective ai învățat ceva.

Atâta vreme cât ceea ce ai învățat nu este polarizat, nu este biasat, ci le vezi ca o formă de iubire, acele experiențe le vei considera ca fiind bogăție a cunoașterii și a înțelepciunii manifestate în viața ta.

6. A șasea formă în care s-ar putea să ai bogăția, sau poți să alegi să vezi bogăția, este prin oamenii care te-au susținut să crești.

Și aici vreau să-ți atrag atenția asupra formei.

Poate că atunci când ai fost dat afară de la un job, ai perceput că acea persoană nu te-a susținut să crești. Dar ulterior ai văzut că a fost o mare binecuvântare că ți-ai îmbrățișat misiunea.

Sau este posibil ca un client important să fi încheiat relația de colaborare cu tine, să fi fost foarte supărat și să fi perceput că-i o mare pierdere. Însă ulterior ți-ai dat seama că îți lua oricum prea multe resurse, făceai prea multe concesii pentru el, și că este mai bine pentru tine că a plecat pentru că te-a ajutat să te aliniezi mai mult cu valorile tale.

Nu întotdeauna oamenii care te-au susținut să crești te-au susținut în forma în care tu ai fi preferat. Și când vezi asta, atunci, practic ai transformat acele evenimente sau acele experiențe în bogăție.

Deci pe calea ta, către împlinirea misiunii tale, cu certitudine au fost oameni care ai perceput că te-au împiedicat, că nu te-au susținut, că te-au descurajat. 

În momentul în care vezi forma în care ei ți-au servit, vezi forma în care bogăția a fost prezentă în viața ta, pentru că oricare din aceste experiențe, de fapt, te susține să te aliniezi mai bine cu misiunea ta și cu calea ta.

7. Bogăția ai avut-o prin oamenii care te-au susținut să-ți atingi visele, oamenii care au contribuit să îți atingi visele.

În cazul acesta, tu, cel care mă asculți acuma, ești o formă în care se manifestă bogăția mea. Și-ți spun asta cu toată recunoștința de care sunt capabilă.

Pentru că dacă tu ai fi, să asculți acest mesaj, misiunea mea nu s-ar împlini atât de frumos.

Așa că tu, cel care asculți acest mesaj, ești forma în care bogăția și prosperitatea se manifestă în viața mea.

Sunt oamenii în viața ta, cum pot să fie: partenerul de viață, părinții, un partener de business, un client care a crezut în tine, cineva care a vrut să te încurajeze, un mentor… care sunt de asemenea acolo lângă tine, ca tu să îți împlinești misiunea, în mod direct te susțin. Este o formă a bogăției.

8. Altă formă a bogăției este capacitatea ta de a servi. Și te invit să te uiți la ea în felul următor.

Știi, atunci când servești și ești aliniat cu acel lucru din care servești, cu care servești, dai din prea multul tău. 

Adică, tu ai învățat, ai integrat o anumită formă de cunoaștere și înțelepciune cu care din preaplinul tău dai și rezolvi, îi ajuți pe ceilalți să-și rezolve problemele.

Deci capacitatea de a servi înseamnă că tu dai din prea multul tău, din ceea ce ai, din ceea ce știi, care sporește prin faptul că servești și prin faptul că oferi acel lucru.

9. Altă formă prin care ai bogăția este iubirea celor apropiați.

Când vorbeam cu Ștefan despre acest Spark, l-am întrebat: „Mai dă-mi câteva exemple de prosperitate, de felul în care se manifestă prosperitatea în viața ta”. Iar el mi-a spus: „Prin iubirea ta!” Și am zis ”Ce frumos poate să fie asta!”

Sigur, sunt persoane în viața ta care pot să fie parteneri de viață, părinți, copii care sunt aproape de sufletul tău, și care sunt persoane care te iubesc pentru ceea ce ești. 

Ei există, iar iubirea lor este de neprețuit. Nu poate fi înlocuită de altceva, sau încă nu a fost, pentru că o ai în forma în care o ai, și pur și simplu te îmbogățește iubirea lor. 

Pentru că este cineva în lumea asta care te iubește pentru cine ești, pentru ceea ce ești și te susține în manifestarea ființei tale, fără judecată.

10. Forma în care ai bogăția și prosperitatea este natura.

Tu îți dai seama cât de incredibil e pământul acesta? 

Că a creat atmosfera care să te protejeze de razele ultraviolete, prin stratul de ozon.

A creat atmosfera respirabilă, prin plantele care emit oxigen și a creat efectiv viața posibilă pe lumea asta prin hrana pe care ți-o oferă și prin apa pe care ți-o oferă.

Și dincolo de asta, în momentul în care stai și contempli incredibila frumusețe a naturii, și îți dai voie să fii parte cu ea, devii parte din viața însăși, din manifestarea vieții însăși, și este o formă extraordinar de frumoasă, de prosperitate și bogăție.

11. Al unsprezecelea mod în care ai avut bogăția în viața ta este sănătatea.

Atunci când ești sănătos și nu trebuie să cheltui sute de mii sau zeci de mii de bani pentru un rinichi sau pentru un alt organ, ești pur și simplu bogat.

Știu că poate să sune incredibil de dur, dar și dacă ești bolnav sau suferi de o anumită boală, există momente în care te simți bine, momente în care te simți aliniat și vezi inclusiv binecuvântarea bolii. Și în felul acesta ai bogăția și prosperitatea în viața ta.

Faptul că ai ochi cu care să vezi, mâini cu care să faci ceva, picioare care să te ajute să te deplasezi, inimă care bate, creier care funcționează, plămâni cu care respiri, ești bogat.

12. A douăsprezecea formă de bogăție… o să râzi… este delegarea.

Pentru că atunci când ești într-o relație, fie relație personală, fie relație profesională, alții din jurul tău preiau acele lucruri care nu îți plac ție să le faci, care nu sunt aliniate cu valorile tale. Acest lucru se întâmplă implicit.

De exemplu, ești tentat să te căsătorești cu contra particula ta, adică cu o persoană care are un set de valori opuse față de valorile tale, și această persoană preia acele lucruri care displac să le faci și care nu sunt aliniate cu tine. 

Și să ai persoane în jurul tău care preiau lucrurile care nu sunt în valorile tale cele mai înalte și le fac ei, pentru că sunt în valorile lor cele mai înalte, aceasta este o altă formă de bogăție.

Am listat 12 moduri în care cel mai probabil regăsești bogăția în viața ta și ce te invit acum este să onorezi acest potențial pe care îl ai în jurul tău, de a deveni bogat și prosper inclusiv financiar, și să te înscrii la webinarul pe care îl va susține colega mea Raluca Culda în 2 Ianuarie, să îți arate pas cu pas, cum poți să îți atingi obiectivele, inclusiv obiectivele tale financiare.

Pe final de an, îți doresc să îți dai voie să vezi cât de mult ai crescut.

Să îți dai voie să vezi care-i progresul pe care l-ai făcut.

Să nu îți măsori viața în termeni de succes, ci în termeni de progres.

Să îți dai voie să vezi care-i forma în care ai bogăția în viața ta și să îți dai voie să creezi un an 2024 fabulos.

Fie ca 2024 să fie cel mai bun an al tău de până acum!

Eu și echipa mea, îți dorim un final de an inspirat și un început de an, care să fie cel mai bun an din viața ta. 

Leave a comment