Skip to content Skip to footer

Cum să echilibrezi lumina și întunericul din tine de Sărbători


Acesta este un Spark special, pentru că locul din care îl înregistrez, cu câteva zile înainte ca tu să-l primești, este la bordul unui vas care face expediție în Antarctica.

Și ce văd când mă uit de pe balconul cabinei mele este gheață, multă zăpadă, munți de gheață, aisberguri, ghețari în jur și multă lumină. Pentru că aici noaptea durează trei ore și nu se face cu adevărat niciodată noapte. Și asta vine ca echilibru la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului.

Sărbătoarea Crăciunului în emisfera nordică este legată de solstițiul de iarnă. 

În data de 21-22 Decembrie are loc noaptea cea mai lungă din an și ziua cea mai scurtă, urmând ca din acest moment, din 24 Decembrie încolo, să crească ziua și noaptea să se scurteze încet încet, ceea ce înseamnă în fapt victoria luminii asupra întunericului.

Și când vorbim despre asta, vorbim despre o polarizare extraordinar de mare, în care considerăm lumina ca fiind pozitivă și întunericul ca fiind negativ. 

Dacă vrei, sunt asocierile pe care le are creștinismul cu lumina, asociată cu Dumnezeu și divinitatea, și întunericul, asociat cu diavolul.

Acum, ce legătură are asta cu viața ta, o să întrebi. Păi hai să vedem!

Aici unde sunt eu acuma, ziua are 21 de ore și noaptea are 3 ore. Și noaptea nu este întuneric, este lumină în continuare. 

Adică la miezul nopții poți să vezi ca și cum ar fi o după-amiază de iarnă, în care încă soarele nu este apus, dar e așa o după-amiază mai umbroasă cumva, mai întunecată, fără a fi întunecată. E lumină, se vede. N-ai nevoie de nimic ca să poți să umbli pe afară. În timp ce în emisfera nordică ne pregătim pentru cea mai lungă noapte a anului.

Și așa este și în viața ta echilibrul dintre lumină și întuneric, dintre pozitive și negative, care ele împreună nu sunt decât un joc de transformare permanentă în care ai intrat din momentul în care te-ai născut, poate și de dinainte, dar nu știm asta.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că de Crăciun oamenii tind să fie mai buni, și caută o variantă mai bună a lor, să fie mai blânzi, să fie mai darnici, să fie mai responsabili față de cei din jur și să transforme întunericul din ei.

Dar… Vreau să-ți atrag atenția asupra faptului că lumina și întunericul, pozitivul și negativul există în continuare în tine. Și exact așa cum, acum, în momentul ăsta, în emisfera de nord, ne pregătim pentru cea mai lungă noapte, în emisfera de sud, sunt zilele de 21 de ore, la fel se întâmplă și în tine. Pozitivul și negativul coexistă, și ele împreună fac un tot unitar, care ești tu, perfect pentru misiunea ta.

Așa că, de sărbători, nu căuta să elimini negativul din viața ta, punând accent doar asupra pozitivului, ci mai degrabă ai putea să fii blând cu tine și în primul rând poate bun cu tine, și să te ierți pe tine pentru negativul din tine, văzând cum negativul din tine, sau întunericul din tine, în fapt ți-a servit și le servește celor din jur.

Și este doar parte a procesului tău de transformare, în care, integrând acele părți pe care le judeci la tine, le transformi în lumină și faci un salt la un nivel superior de ordine, în care vezi că nu există decât transformare. În care vezi că nu poți să scapi de negativul din tine, ci nu poți decât să îi dai un sens în spațiul existenței tale.

Asta nu înseamnă că nu poți să contribui mai departe de Crăciun ca să faci viața celorlalți mai luminoasă, ci înseamnă să te iubești pe tine pentru ceea ce ești.

Iar dacă pot să las un gând către tine de Crăciun, acum, este să-ți dai voie să te iubești pentru cine ești.

Să-ți dai voie să sărbătorești Crăciunul așa cum ești tu.

Să-ți dai voie să fii tu, în deplinătatea manifestării tale, ca parte din divinitate având un corp uman care este cu plusuri și minusuri, și care are o minte asociată, a cărei treabă este supraviețuire, ca atare trebuie să vadă plusurile și minusurile.

Mesajul meu de Crăciun este să nu cauți să scapi de partea întunecată din tine, ci să vezi unde ai opusul, ca să vezi că ești și luminos în același timp, și să vezi cum părțile întunecate ți-au servit.

Și dacă tu te iubești pe tine cu adevărat, acela este locul din care poți să contribui cu adevărat la existența celorlalți.

Nu prin faptul că le iei cadouri, ci prin faptul că tu te așezi la locul tău, ai cel mai mare impact pe care poți să-l ai pe lumea asta, din spațiu de aliniere cu misiunea ta și poți să interacționezi cu lumea într-un mod strategic, manifestând darul divin cu care ai venit pe lumea asta.

Dacă tu te judeci, nu faci decât să cultivi întunericul din tine și nu ești la locul tău, ca atare, vei tinde să vezi întunericul din ceilalți și nu echilibrul perfect.

Nu aș vrea să te duc în polarizare, să vezi doar pozitivul fără negativ, ci să vezi șansa unică pe care o ai ca minte umană, să transformi percepțiile tale despre negativ în echilibru, și să aduci pozitivul și negativul în punctul de lumină, iubire și recunoștință.

Cu această ocazie, eu și întreaga mea echipă de 20 de suflete care suntem aici să te servim și să contribuim la a aduce echilibru în viața oamenilor, te îmbrățișăm cu multă iubire.

Îți trimitem un gând de recunoștință pentru că ai fost alături de noi în ultimul an și îți trimitem gândul acela de creștere, de iubire de sine și dorințele noastre pentru ca tu să trăiești aliniat cu valorile tale și să manifești divinul din tine. 

Te îmbrățișez și Sărbători Fericite îți doresc!

Leave a comment