Skip to content Skip to footer

De unde vine golul sufletesc, deși ai de toate

Te îmbrățișez! 

Acesta este FRIDAY spark-ul, gândul meu care să te însoțească pentru weekend, care să te invite să gândești din perspective diferite lucrurile sau să găsești răspunsuri și să găsești soluții. Sau poate, în adâncul sufletului meu sper că pot să îți dau câteva răspunsuri la întrebările pe care le ai legat de viață, legat de viață, legat de felul în care funcționează mintea, și legat de cum poți să aplici Legile Universale pentru a-ți transforma prezentul și viitorul, dar și trecutul. 

Eckhart Tolle spune că sunt două modalități de a fi nefericit: 

1️⃣ Prima este să nu îți atingi obiectivele sau visurile.

și 

2️⃣ A doua cale este să îți atingi obiectivele și visurile.

În ultimele săptămâni am întâlnit mai mulți oameni care au dat peste un gol incredibil de mare atunci când au ajuns la acel vis pe care și-l doreau, care de multe ori, nu a fost un vis autentic. 

Dă-mi voie să îți spun două povești reale ale unor oameni cu care am interacționat. Sunt foarte asemănătoare. 

Este vorba despre doi domni cu o poveste similară, care au construit o avere, au toți banii pe care îi doresc sau au făcut toți banii pe care îi doreau, un business, aveau prietena care îi iubește și îi prețuiește și au trăit o viață care a fost efectiv de invidiat din afară, din poză, cu călătorii extraordinare, cursuri extraordinare la care participau, oameni extraordinari cu care se întâlneau.

Cu toate acestea, se simțeau goi pe dinăuntru. Deci, au obținut tot ce au vrut, însă se simțeau goi pe dinăuntru și:

1️⃣ Unul din ei era în faza în care dorea să și reconstruiască realitatea, să facă ceva cu sens

2️⃣Cealaltă persoană era în faza în care a trecut printr-o depresie foarte puternică, joasă și în ultimii doi ani de zile n-a mai putut să facă nimic. 

Și-a vândut afacerea, a încasat o sumă frumoasă pentru asta, dar în ultimii doi ani de zile s-a simțit atât de gol și incapabil să o ia de la capăt, deși știa rețeta succesului.

Și întrebarea mea pentru fiecare din ei, la nivel sufletesc, este: Cum au ajuns în situația asta? 

Aici am să-ți spun o perspectivă, care s-ar putea să te deranjeze, dar te rog frumos, rămâi cu mine și nu închide acum mesajul acesta. 

Cred că este o influență foarte mare a acestei zone de dezvoltare personală asupra a ceea ce cred oamenii că este posibil și este extraordinar acest lucru. 

Doar că, în momentul în care tragi de tine să atingi niște obiective, care în fapt nu sunt ale tale, care nu sunt aliniate cu calea ta, care nu te reprezintă cu adevărat, munca pe care o faci pentru a atinge obiectivele respective este meaningless. Nu are sens

Este o muncă fără scop, fără semnificație profundă pentru tine, care nu te împlinește decât la nivelul rezultatelor pe care poate le obții, care sunt rezultatele imediate sau sunt rezultatele care sunt atașate unui vis care, de multe ori, nu reprezintă sufletul tău și nu reprezintă călătoria ta interioară, nu te împlinește.

Și, de aceea, atunci când îți atingi obiectivele rămâi în spațiul acela de: «Ok, now what?» 

Acum ce fac cu viața mea?

Am tot ce mi-am dorit și nu sunt fericit sau fericită.” se întâmplă pentru că acel obiectiv, în fapt, nu a fost al tău și pentru că trăim adesea cu iluzia că dacă lucrezi pentru ceva și când vei atinge acel ceva, atunci vei fi fericit.

Fericirea este condiționată de atingerea unui obiectiv anume, ori aceasta este o percepție extrem, extrem de falsă. 

Împlinirea ar trebui să fie acel lucru care poate să înlocuiască fericirea și momentul în care ce faci astăzi îți dă împlinire astăzi și ai o viziune pentru ceva pe termen lung, care nu este total diferit de ce faci astăzi, atunci există cu adevărat aliniere

Când aud oameni care spun despre un business pe care-l fac: ”Fac business-ul acesta ca să fac bani, ca pe urmă să fac ce îmi plac.”

Este ca și cum spun: ”Fac asta, deși nu îmi place. Îmi asum că fac ceva ce nu îmi place și nu e aliniat cu mine. Sunt dispus(ă) să plătesc cu timpul meu, energia mea, sănătatea mea, relațiile și alte mecanisme de feedback, care o să vină către mine ca să mă corecteze pentru că nu sunt pe calea cea bună, adică aliniat(ă) cu mine.” că nu vorbesc despre altceva, “Și pe urmă am să fac ceea ce mă împlinește.” 

Dar știi ce se întâmplă pe parcurs? 

Făcând zilnic acele lucruri care nu te împlinesc, care nu-ți dau împlinire, când ajungi în momentul în care ai putea să faci ceva ce-ți dă împlinire, în fapt, ți-ai condiționat mintea atât de mult timp și atât de puternic să faci lucruri care nu te împlinesc, încât nici nu mai știi…

Nicio celulă din tine nu mai știe cum este să faci lucrurile acelea care te împlinesc și golul la care ajungi este, de fapt, că ai uitat cine ești cu adevărat și ceea ce ai făcut nu te mai reprezintă și nu ești tu acel lucru. 

Ai obținut tot ce ai vrut, ai văzut că nu te-a făcut fericit lucrul acela și ești într-un spațiu în care nu știi încotro să iei. 

Dacă ești acolo, te felicit.

Ești într-un spațiu extraordinar în care să redescoperi cine ești cu adevărat. Și aici intervine rolul unui mentor, rolul unui coach.

Înainte de a înregistra mesajul acesta, am vorbit cu câteva colege despre ce ar fi fain să vorbesc în spark-ul de săptămâna aceasta și una dintre colege, Cristina, mi-a propus să vorbesc despre: de ce e nevoie de mentori sau coach și de ce mintea joacă aceleași jocuri și e incapabilă să plece din spațiul în care este, din spațiul poveștilor pe care și le spune

Imaginează-ți că ți-ai propus să devii milionar și să trăiești o viață liniștită, relaxată, bucurându-te de banii tăi, să poți să călătorești. 

Ai atins obiectivul acesta, doar că îți dai seama că ai toate lucrurile pe care ți le dorit și cu toate acestea, nu ai acea satisfacție, împlinire, fericire pe la care le-ai visat. Trăiești în vila pe care ți-ai imaginat-o, ai iubita sau iubitul pe care ți l-ai imaginat, ai viața pe care ți-ai imaginat-o și cu toate acestea, există un gol profund în existența ta. 

Ca să ajungi acolo, ai făcut o serie de activități care nu neapărat te-au împlinit. Dacă te-ar fi împlinit, n-ai fi în locul acela în care spui ”Now, what?”. 

Ai făcut o serie de activități care nu te-au împlinit și te-ai golit de energie, ai plătit cu energie vitală pentru fiecare din acele activități. 

În acest proces de cinci ani, zece ani, doi ani, ți-ai condiționat mintea și ai învățat-o:

👉🏻Că nu meriți să faci lucruri care să te împlinească. 

👉🏻Că trebuie să te sacrifici ca să obții ulterior un soi de fericire sau un soi de recompensă, ca să obții o imagine care crezi tu că ți-ar aduce fericirea. 

👉🏻Și zilnic ai făcut compromis cu sufletul tău, făcând lucruri care nu sunt aliniate. 

După doi ani de exercițiu în care mintea a rulat acest program, în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare minut, în fiecare secundă în care ai activat în această paradigmă, mintea nu mai știe să facă altfel și este deznădăjduită, descumpănită, pentru că vrea să găsească soluții să iasă de acolo. 

Cu condiționarea pe care ai avut o atâta vreme, exersând acel tipar mental că trebuie să faci, indiferent că îți place sau nu pentru visul tău, care până la urmă nu te-a împlinit, problema este că nu mai poți să gândești altfel.

Și rolul unui mentor sau rolul unui coach într-o situație de genul acesta este: să îți ofere cadrul în care să poți să dobândești alte perspective și să începi să construiești alte cărări mentale, alte circuite neuronale prin care gândești altfel.

Știi că am mai făcut referire la povestea:”Ce să fac? Ce să fac ca să pot să obțin banii pe care mi-i doresc?” și am spus că nu e o problemă de făcut, e o problemă de cum te raportezi la bani și cum gândești relație cu ei. 

Și dacă ajungi în situația asta în care ți-ai atins obiectivul și ai un gol și spui: ”Now, what?”, întrebarea nu este «Ce să faci?», întrebarea este: Cum să-ți schimbi tiparul de gândire care te-a dus în locul acela de deznădejde? 

Și dacă cumva treci prin celălalt tip de deznădejde, să ajungi la tristețe și nefericire prin faptul că nu îți atingi obiectivele pe care le-ai vrut, am să te invit să vezi dacă sunt cu adevărat obiectivele aliniate cu tine, dacă sunt cu adevărat din interiorul tău și nu sunt povești pe care le-ai cumpărat de la diferiți guru care au spus ce e posibil. 

Și ei nu greșesc și nici tu nu ai greșit că ai ajuns să cumperi visul acela mental și emoțional vorbind, dar este doar o cale. Atâta vreme cât nu o personalizezi, nu o faci a ta, nu vezi cum este acea cale aliniată cu tine, va fi extrem de dificil să trăiești o viață împlinită.

Avem un număr limitat de zile pe planeta aceasta. E păcat să consumi ani de zile din viața ta și să faci lucruri care nu te împlinesc, în ideea că, la un moment dat, vei fi fericit sau împlinit. 

Nu există așa ceva! 

Este o păcăleală majoră a minții, pentru că nu faci decât să-ți condiționezi mintea, să-ți spui că: nu meriți să trăiești o viață împlinită

Și acum, pe final, am să spun o singură întrebare: Care este cu adevărat acel lucru pe care, atunci când îl faci, simți o împlinire profundă, îl faci în joacă, parcă fără efort și parcă ai fost născut pentru asta

Lasă-mi, te rog frumos, comentariul tău pe youtube ca să pot să aflu mai multe sau lasă-mi comentariul tău pe pagina personală, pe blog.

Îți mulțumesc frumos că ai ascultat mesajul acesta.🙏🏻

Dacă simți că a rezonat profund cu tine și crezi că există cineva, pe cine ai putea să susții prin acest mesaj, te invit să-l dai mai departe. 

Te îmbrățișez!

Monica

Ascultă varianta audio aici.

2 Comments

 • Catalina
  Posted 30 iunie 2023 at 7:58

  Nu am descoperit inca misiunea catre care ma ghideaza sufletul, insa, ce stiu este ca ceea ce fac natural, ca un joc, fara eforturi este rolul de mama. Nicicand nu m-am simtit mai bine din punct de vedere sufleteste ca in cele concedii de crestere copii. Pe langa bucuria de a avea copiii doriti ma simteam si utila.
  Acum, cand copiii au crescut, parca nu mai este suficient ceea ce fac si simt nevoia sa fac si ceva profesional, si aici apare golul sufletesc, caci nu stiu catre ce sa ma indrept.

  • Monica Ion
   Posted 30 iunie 2023 at 10:14

   Cătălina, îți mulțumesc pentru că ai împărtășit cu mine aceste lucruri. Dacă vrei sa te susțin pentru a transforma golul sufletesc și a te conecta cu misiunea ta, te rog sa-mi scrii. Te îmbrățișez.

Leave a comment