Skip to content Skip to footer

Ce am în comun cu un medic chirurg specializat în transplant de inimă

Ce am în comun cu un medic chirurg specializat în transplant de inimă monica ion fractal

În călătoriile mele interacționez și mă întâlnesc cu oameni extraordinari. 

Să fie aproape o lună de când l-am întâlnit pe doctorul Joe în Thailanda. 

Mi-era extrem de cald pe plajă când, ne-am urcat de pe nisipul fierbinte pe o platformă de piatră neagră și mai fierbinte. Căutam să mă răcoresc, să ajung mai repede cu picioarele în apă rece. 

Și doctorul, care se uita la mine și la Elena, a început să râdă când a văzut că am găsit o fântână arteziană în care ne-am urcat cu picioarele. 

După ce ne-am revigorat, am avut o conversație foarte faină cu dr. Joe. 

Mi-a spus că a fost chirurg cardiolog și că el a pus la punct și a creat primele clinici de transplanturi de inimă din Anglia.

Mi-a povestit că a călătorit în diverse țări din lume să facă același lucru, mai apoi a scris cărți pentru armata americană și pentru armata britanică despre cum pot medicii din armată să gestioneze situațiile de traumă majoră. 

De asemenea, a instruit medici seniori pe cum să gestioneze situațiile de traumă majoră. 

O conversația incredibilă am avut cu el în ceea ce privește fractalii și tiparele oamenilor, pentru că a spus că face parte dintr-un program de mentorare, dintr-o echipă de elită de 200 de medici pensionari, consultanți și mentori pentru cardiologi din toată lumea. 

Acești medici seniori îi asistă pe cardiologi în a deveni cea mai bună variantă a lor. 

Povestind despre fractali, doctor Joe îmi spune cum în cinci minute își dă seama de tiparul unei persoane, doar stând la o cafea cu persoana respectivă și cum poate să asiste pe cineva ca să-și transforme tiparul și să devină cea mai bună variantă a lui. 

A fost o conversație surprinzătoare despre fractali și tipare, dar și despre viață și moarte, pentru că, pe măsură ce discuția a evoluat, l-am întrebat dacă îmi permite să-i pun întrebări mai personale. 

Așa că, l-am întrebat care este relația lui cu moartea.

Iar el mi-a răspuns: “Cu moartea mea sau cu moartea altora?

Și am i-am spus: Amândouă, dacă îmi permiți să îți pun această întrebare. 

Evident că, în contextul în care a trăit, a fost expus la a vedea viața cuiva la un pas de moarte. 

Mi-a spus așa: “Am ajuns într-o dimineață la clinică și asistentele erau supărate pentru că cineva murise.

Și doctorul s-a dus la asistente, a vorbit cu ele și le-a spus: “Uite, e un privilegiu că ați fost lângă cineva care a murit, pentru că noi ne luptăm pentru viață și asta devine destul de ușor.” 

Însă atunci când cineva urmează să moară, atunci este greu. Și dacă tu poți să fii lângă cineva într-o perioadă de genul ăsta, ești ultima persoană pe care, acea persoană care moare, o vede. Asta este un privilegiu extraordinar. 

Merită să onorezi acest privilegiu cu prezența ta deplină. 

Și mi-a spus că așa vede el moartea. Că totul este despre viață. 

În schimb, fiecare persoană ajunge la un moment dat în acel moment, și felul în care te porți cu altcineva în acel moment al vieții sale, face diferența pentru persoana respectivă. 

Și mi-a povestit cum a stat lângă o persoană câteva ore până când a murit. A spus că pur și simplu nu a mai vrut să o sedeze, să o rănească. Oricum era în suferință, nu a mai vrut să-i cauzeze suferință suplimentară și a stat pur și simplu cu ea.

Mi-a mai spus că și el în cariera lui, pentru că a fost responsabil de transplanturi de inimă, a avut câteva momente când, din cauza unei defecțiuni a unui elicopter, era să se prăbușească. Atunci a crezut că asta e. A crezut că acolo se termină viața lui. 

A mai avut un moment în care a fost diagnosticat cu o boală și credea că se termină viața lui. Atunci își spunea: “Ahhh. Îmi pare rău că se termină așa repede! Îmi pare rău că se termină!

Acum dr. Joe mi-a mărturisit că probabil atunci când chiar vine momentul lui, o să poată să spună: ”A meritat să trăiesc și acum e momentul să plec!

M-a inspirat perspectiva lui pentru că și în Inspired Life transformăm vieți dar sub o altă formă. 

Iată care sunt cele 7️⃣ aspecte pe care le am în comun cu Dr. Joe:

1️⃣ Amândoi înțelegem și lucrăm cu fractalii. 

2️⃣ Amândoi ne concentrăm asupra procesului mai mult decât asupra conținutului. Ce fac efectiv medicii este specialitatea lor și asta ține de conținut. Însă, procesul prin care ajung la rezultant poate să fie diferit și felul în care abordează o operație, din nou, poate să fie diferit. 

În același mod mă raportez și eu la procesul sau tiparul tău. Când lucrăm împreună, ceea ce îmi spui este mai puțin relevant decât cum sunt înșiruite lucrurile pe care le spui și mă uit la procesul pe care îl urmezi atunci când vrei să ai rezultate. De acolo pornesc. 

3️⃣ Când lucrăm împreună ca tu să rezolvi o problemă sau să atingi un obiectiv, mă conectez cu inima ta și îi observ tiparul, fără să-l judec. 

4️⃣ Te susțin cu iubire să îți transformi viața printr-un proces ce se aseamănă unui transplant, doar că intervenim asupra tiparului tău iar “bisturiul” sunt Legile Universale.

5️⃣ Rezultatul “transplantului” este  transformarea pe care tu o obții. În locul tiparului vechi al gândurilor emoțiilor și comportamentelor construim împreună un nou tipar, ca tu să devii o nouă persoană: aceea care se ridică deasupra provocării sau aceea care își va fi atins obiectivul. 

6️⃣ Cu fiecare provocare din viața mea, pe care am rezolvat-o aplicând Legile Universale, am găsit inspirația de a crea Școală de Legi Universale în care împărtășesc această cunoaștere celor care își doresc să o folosească în a fi suport pentru alte minți și inimi.  

7️⃣ Prin fiecare viață pe care am privilegiul să o ating și prin contribuția la transformările și reușitele clienților mei, inima mea pulsează și face ca viața mea să merite trăită. 

Ție ce îți dă asemenea împlinire și face ca viața să merite trăită?

#sharewithafriend

Leave a comment