Skip to content Skip to footer

De ce te îngrași înapoi după ce ai slăbit – 5 trucuri ale minții ca să scapi de efectul de yo-yo

Hey, salut! 

În acest Spark este vorba despre de ce te îngrași înapoi după ce ai slăbit.

Am să îți arăt principalele cinci motive pentru care cineva, după ce a reușit să dea jos niște kilograme, sau multe kilograme, ajunge să le pună înapoi cu mai mare ușurință și să poate să depășească numărul de kilograme pe care le-a avut anterior.

Am să-ți dezvălui secretele după care funcționează mintea în momentul în care vine vorba despre kilogramele în plus și despre slăbit. De asemenea, am să-ți arăt care sunt niște pași concreți pe care poți să-i faci ca să te stabilizezi la o anumită greutate.

Și nu neapărat ordinea în care îți prezint aceste motive va fi importantă, cât ce rezonează mai mult pentru tine și cu tine, și care este acel lucru pe care încă nu îl ai aliniat din cele 5 aspecte sau 5 motive care te duc înapoi la kilogramele inițiale după ce ai slăbit.

Atunci când faci un efort să ajungi la o anumită greutate, de cele mai multe ori îl vezi ca pe un sprint.

Adică îți pregătești existența în așa fel încât pentru 6 săptămâni, pentru 9 săptămâni, pentru o lună jumate sau 3 luni, să poți să ții un anumit regim.

Aceasta poate să implice mers la sală, mâncat un anumit număr de calorii, eliminat anumite alimente din meniul tău standard, sau înlocuit alimentele cu altele.

Ideea e că, în momentul în care începi să faci un asemenea efort, cu certitudine sunt lucruri care începi să le faci și care nu sunt aliniate cu tine. Și resimți ca fiind greu lucrul acela, probabil, după ce trece o săptămână sau două din programul pe care îl faci.

Poate să compenseze pentru acest greu faptul că faci parte dintr-un grup sau dintr-o comunitate, și oamenii se susțin unii pe alții și se încurajează unii pe alții. 

Sau poate ai pe cineva care pompează motivație în tine și care vrea să reușești, poate cel puțin la fel de mult cât vrei tu și te susține moral, emoțional, psihologic, în așa fel încât să ajungi la greutatea pe care o vrei sau la standardele pe care le vrei.

Și ce se întâmplă în situația asta este că percepi că faci un efort extraordinar de mare și mintea ta percepe că depui efort în fiecare zi să faci altfel decât ești obișnuit sau obișnuită să faci.

Depui un efort să fii mulțumit cu mâncarea, depui un efort să te obișnuiești cu foamea, depui un efort să mergi la sport dacă nu ai aveai obiceiul să o faci, depui un efort să renunți la anumite alimente. 

Și mintea percepe o mulțime de lipsuri pe care le ai, raportat la sistemul de viață sau stilul de viață pe care l-ai avut anterior.

Și în fiecare zi, poate pentru primele două, trei săptămâni, găsești motivația în tine să mergi mai departe, pentru că vrei să ai rezultate și ești motivat să ai rezultate. Însă pe zi ce trece devine din ce în ce mai greu să faci efortul acela. Și există niște braking points, niște puncte la care ești gata să renunți.

Aceste puncte la care ești gata să renunți sunt după două săptămâni, după 3 săptămâni, 4 săptămâni. Sunt unele din ce în ce mai adânci, din ce în ce mai grele, din ce în ce mai greu de continuat cu procesul pe care l-ai început.

De ce se întâmplă lucrul ăsta?

De ce mintea percepe că dacă mănânci salată în loc de pâine există o lipsă?

De ce mintea percepe că să mergi la sală de 3 ori pe săptămână sau să alergi pe bandă de 3 ori pe săptămână, câte o jumătate de oră, este un efort extraordinar de făcut?

De ce mintea percepe lucrul ăsta și de ce mintea, dacă tu vrei și dacă mintea ta conștientă vrea un anume rezultat, nu reușește să se alinieze atât de puternic cu obiectivul pe care îl vrei, încât rezultatele acestea să apară ca o consecință firească a deciziei tale interioare de a face într-un anume fel?

În primul rând, motivul de la care pornești este în sine una dintre probleme și una dintre motivele pentru care nu menții un rezultat după ce l-ai obținut.

Și prima problemă sau primul motiv pentru care te îngrași înapoi după ce ai slăbit este că nu ai un WHY suficient de clar. Nu ai un DE CE suficient de clar pentru rezultatul pe care îl vrei.

Vrei să slăbești x kilograme. De ce? Ca să te simți mai bine. De ce să te simți mai bine? Ca să ai o viață mai lungă. De ce să ai o viață mai lungă?

Adică practic, acest ”why”, acest ”de ce” nu este legat suficient de puternic de misiunea ta și de cum te ajută pe tine acest lucru pe care vrei să îl faci, să slăbești, să obții tonifierea corpului, să ai o anumită formă fizică, nu este legat de valorile tale cele mai înalte, și nu este legat de ce este important cu adevărat pentru tine și legat de misiunea ta.

Dacă este doar un obiectiv care plutește așa, și nu este legat de misiunea ta și nu vezi cum, a trăi sănătos, a avea o anumită formă a corpului, e legat de misiunea ta, va fi foarte greu să faci lucrul acesta.

Hai să vedem situația actorilor cum este. 

De exemplu, Angelina Jolie, sau orice fel de actor, care trebuie să se îngrașe sau să slăbească pentru un anumit rol. Sau Joaquin Phoenix, care a avut rezultate extraordinare cu transformările corpului său. El a avut motivație suficient de mare să facă aceste transformări, pentru că e legat de misiunea lui și legat de calea lui de a fi actor.

Dacă există o vedetă de televiziune sau un actor care este pe calea lui, care să câștige kilogramele de greutate în plus sau să le piardă în funcție de ce necesită rolul, este aliniat cu misiunea lui. Nu o să fie neapărat ușor să facă lucrul acesta, dar va avea consistență, va avea perseverență, va avea determinare să ajungă acolo din interior, nu pentru o motivație externă.

Și dacă tu ai un DE CE suficient de clar și conectat cu ceea ce e cu adevărat relevant pentru tine și cu ceea ce vrei cu adevărat de la viață, atunci DE CE-ul se va stabiliza bine în tine și va fi un factor de motivare pentru tine, din interiorul tău. 

Iar acest DE CE trebuie să fie legat de misiunea ta. Pentru asta, desigur, prima dată trebuie să-ți fie clară misiunea.

Dacă, de exemplu, ești o mamă dedicată sau dacă ești, de exemplu, un antreprenor care are o firmă și pentru care firma și businessul e important, DE CE-ul tău are legătură cu a-ți împlini misiunea.

Vrei să fii o mamă ca să ai grijă de copiii tăi cât mai mulți ani și să fii o mamă fit, să poți să faci activități cu copiii? Atunci acest lucru va fi ușor de făcut, pentru că îți vezi misiunea, vezi cum e legat stilul de viață nou pe care vrei să îmbrățișezi, sau stabilizarea kilogramelor, cum e legat de ceea ce vrei tu să obții.

Dacă ești un antreprenor și ai o viziune pe 100 de ani, și vrei să fii acea persoană care să împlinească acea viziune, vei avea suficiente motive ca să fii fit pentru viziunea respectivă și vei avea motive să îți menții greutatea.

Dar asta înseamnă în primul și în primul rând un nivel de aliniere interioară cu misiunea ta extraordinar de mare și foarte importantă.

Dacă nu ai acest lucru, va fi foarte greu să reușești să îți menții obiectivul de kilograme în minus sau forma fit a corpului. Va fi foarte greu să obții asta.

A doua mare cauză pentru care nu reușești după ce ai slăbit să îți menții kilogramele, nivelul de greutate și te îngrași este licensing effect.

Acest efect se numește în limba română efectul de licențiere sau licențiere morală.

Nu sunt neapărat de acord cu termenul de licențiere morală, dar are sens studiul care a stat la baza acestui concept.

Acest concept de licențiere morală a fost prima dată relevat în 2001 în Jurnalul de Personalitate și Psihologie Socială de Benoit Monin and Dale T. Miller, publicat în 2001.

Articolul s-a numit „The Licencing effect: How effort to create moral credentials undermines ethical behaviour”. În acest studiu, cei doi au demonstrat și au arătat că, atunci când o persoană face un un comportament moral dezirabil, se simte după aceea că are credentials, credențiale, să facă opusul comportamentului respectiv.

Adică, după ce odată ai demonstrat un comportament etic și ai menținut un comportament etic, te simți entitled, te simți că ai dreptul să ai comportamentul opus.

Și unul dintre studiile menționate în acest articol implică consum de alimente sănătoase și neesențiale. Și fii atent ce s-a întâmplat.

Participanții au fost împărțiți în două grupuri. Un grup care a primit informații anterior, despre importanța unei alimentații sănătoase, și celălalt grup de control care nu a primit astfel de informații.

Ce s-a constatat ulterior, după ce primul grup a primit informații despre importanța alimentației sănătoase și ceilalți nu au primit informații? S-a constatat că cei care au primit informații despre alimentația sănătoasă au avut tendința de a consuma mai multe alimente nesănătoase ulterior, deoarece se simțeau licențiați moral pentru comportamentul sănătos anterior.

Adică pentru că au făcut efortul să mănânce alimente sănătoase și-au dat voie ulterior să mănânce mai multe alimente nesănătoase, decât au mâncat cei care nu au primit această informație de alimentație sănătoasă înainte.

Și ce spune de fapt articolul acesta și cum e legat de munca mea și de legile universale?

Articolul spune, în esență, că ceea ce reprimi la un moment dat vei supracompensa. Și unul dintre principalele motive pentru care te îngrași după ce ai slăbit este că mintea ta a perceput că ai fost privat de ceva, că ai fost cuminte, ai făcut un efort și îți dai voie ulterior să supracompensezi prin a face opusul la ceea ce ai făcut anterior.

Adică, dacă ai spus ”Nu mănânc o lună carbohidrați”, după aceea vei fi mult mai tentat să mănânci mai multă pâine, mai multă pizza, mai mulți cartofi, mai mult orez decât ai făcut-o înainte să începi regimul, pentru că ai acest efect de licențiere morală, îți dai voie să supracompensezi pentru ce ai făcut.

La fel se întâmplă cu mersul la sală. Spre exemplu, cu cât îți spui mai mult că mergi la sală, faci antrenament și faci un efort să faci acest lucru, cu atât mai mult îți vei da voie să mănânci. Și acest lucru s-a constatat, cei care fac sport știu asta, că există acest efect de licențiere morală în sport, și anume cei care încep să facă sport și spun ”ok, de acum încolo mă țin de sport și fac în mod serios sport”, tind să mănânce mai mult pentru că au fost la sală înainte.

Și acest lucru este valabil și invers. Adică, prima variantă este că mănânci mai mult pentru că ai fost la sală și știi oricum că ai dat jos, ai ars niște calorii, și cealaltă variantă este că mănânc seara mai mult, de exemplu, și a doua zi trag mai tare la sală. Este tot efectul de compensare, care e reversul, practic, licențierii morale. E același lucru, dar în altă formă.

Și atunci, al doilea motiv pentru care o persoană se îngrașă înapoi după ce a slăbit este acest efect de licențiere morală, și anume că mintea percepe că reprimi ceva și ulterior supracompensezi pentru ceea ce ai reprimat.

În legile universale acest lucru se numește Legea Escalării Eristice: cu cât mai mult vrei o parte, cu atât mai mult vei atrage partea opusă și vei manifesta și comportamentul opus.

Cum poți să convingi mintea să treacă de această variantă, să scurtcircuiteze acest efect de licențiere morală, este să conectezi acțiunile pe care le faci în programul pe care îl faci de slăbit, cu valorile tale cele mai înalte.

Al treilea motiv principal pentru care te îngrași înapoi după ce ai slăbit este că nu ai devenit acea persoană care este slabă. Și un truc în sensul acesta este că tu nu ești slab încă din momentul în care începi procesul de slăbire.

Și o să zici ”Monica cum se poate asta? Cum are sens ceea ce spui?”

Îți spun, în momentul în care ai percepția că ești gras, te definești identitar ca fiind gras, ca fiind supraponderal, ca având kilograme în plus. 

Dacă tu te gândești și gândești despre tine identitar, că ești gras, toate comportamentele pe care le vei avea legat de alimentație, legat de sport, legat de sănătate, vor fi aliniate cu această definiție de sine pe care tu ți-o dai de ”sunt gras”.

Și o să spui ”Bine, bine, Monica, da acum pot să spun eu în mintea mea că sunt slab, în contextul în care eu de fapt sunt gras și am kilogramele în plus?”

Ei, aici este trucul, iar soluția pentru acest lucru este dată de Neville Goddard care spune în cărțile lui și în filosofia lui, că e important să îți definești în cap obiectivul pe care îl vrei, atât la nivel de formă la care ajungi, sub formă de film care îl rulezi în ochii minții tale, contextualizat pe anumite situații și să asociezi starea pe care o ai atunci când devii acea persoană și să simți starea respectivă în prezent.

Ca să spun la modul concret, poți să îți imaginezi cum arată corpul tău perfect pe o plajă în vacanța pe care știi că urmează să o ai, la o anumită distanță din momentul în care îți imaginezi, asta de exemplu, vara și acuma ești în Ianuarie. Îți imaginezi cum arată corpul tău pe plajă, dar nu doar ca o imagine singulară, ci ca o imagine care e în mișcare, ca un film.

Te plimbi pe plajă, alergi pe plajă, înoți, și nu doar te vezi în contextul acela cum te miști singur, ci interacționezi cu alte persoane care te întreabă cum ai reușit să faci lucrul acesta și tu le spui cum ai reușit, și împărtășești despre experiența ta. Îi vezi pe alții că te laudă, te apreciază. Te vezi pe tine cum ești definit sau definită ca și musculatură, și te simți într-un anume fel.

Și aici intervine ce-i cel mai important: cum te simți când ți-ai atins obiectivul?

Și cum te simți când ți-ai atins obiectivul nu este despre: te simți bine, te simți fericită sau fericit, pentru că asta nu este relevant pentru minte. Ci care este starea fizică, prin simțuri, pe care o ai atunci când ai acest obiectiv împlinit.

Și poate, dacă cumva ai kilograme în plus și acest mesaj este extrem de relevant pentru tine, îți amintești cum a fost corpul tău atunci când l-ai simțit ușor. Și știi că starea pe care o ai, atunci când ai kilogramele pe care le vrei, este că te miști cu ușurință. Te simți ușor. Simți că poți să sari cu ușurință, simți că poți să țâșnești cu ușurință din orice moment, ca să faci mișcare, simți corpul că te ajută să mergi ca și cum ai pluti fără să depui un anume efort, și aduci acea senzație, acea stare din corp, o aduci în prezent.

Acuma, când rulezi acel film în mintea ta, aduci starea respectivă în corp până simți starea și faci acest lucru timp de 21 de zile.

Acest exercițiu te susține cel mai repede să devii acea persoană care își va fi împlinit obiectivul de a slăbi.

Dacă tu reușești să definești acest lucru în mintea ta și să repeți timp de 21 de zile acest exercițiu în mintea ta, și să simți acea stare în prezent, din ce în ce mai mult, nu doar dimineața și seara când faci exercițiul, ci în mai multe momente ale zilei, simți starea și o aduci în corp acea stare de ușor, vei deveni acea persoană care este slabă. 

Și în momentul în care tu te definești așa pentru că te simți așa, acțiunile tale din prezent vor veni ca și consecință naturală a felului în care ți-ai propus să trăiești ca fiind persoană slabă.

E ca și cum aduci slabul din tine la suprafață și îl aduci pe acesta în conducerea existenței tale.

Vei lua decizii din slabul care ești, nu din grasul care ești. 

Și atunci, în acest context, să devii acea persoană produce o transformare interioară și nu începi acțiunea de a slăbi doar prin acțiune, fără ca tu să fi devenit acea persoană, pentru că nu-i sustenabil.

Dacă faci acțiunea de a slăbi, dar tu în mintea ta, te consideri gras, vei lua acțiuni din „tu” gras.

Dacă tu, înainte de a începe acțiunile, de a slăbi, devii acea persoană slabă, prin modelul pe care ți l-am arătat, îți va fi mult mai ușor să menții acțiunile și vor fi mult mai aliniate cu tine.

Al patrulea motiv pentru care te îngrași înapoi după ce ai slăbit este că nu trăiești în valorile tale cele mai înalte. 

Și acesta este unul dintre principalele motive pentru care o persoană se îngrașă după ce a slăbit, pentru că nu a eliminat cauza pentru care a supracompensat prin mâncare.

Și aici o să spun doar în câteva cuvinte cum funcționează mintea legat de acest aspect, de compensare cu mâncare.

Imaginează-ți că dacă nu trăiești în valorile tale cele mai înalte, consumi energie din resursele proprii și simți nevoia să supracompensezi cu ceva care îți aduce energie repede.

De cele mai multe ori, aceste lucruri sunt carbohidrații, sunt dulciurile, poate să fie și alcoolul în contextul în care vorbim despre kilogramele în plus. Desigur că pot să fie și alte comportamente care țin poate de shopping, dependențe de pornografie și alte lucruri, care supracompensează pentru faptul că nu trăiești în valorile tale și îți dau un boost de energie.

Noi vorbim acum în contextul acesta doar despre kilogramele în plus. Adică vorbim despre nu trăiești în valorile tale și faci ceea ce trebuie și ceea ce se așteaptă ceilalți de la tine.

În momentul în care nu trăiești în valorile tale, te vei pune în situația în care să supracompensezi ulterior cu ceva ce îți dă energie rapidă. Iar cea mai la îndemână soluție pentru minte este mâncarea.

Mănânci seara pentru că ai avut o zi grea, mănânci mai mult pentru că ai avut o zi grea și ai nevoie să îți răcorești sistemul mental, să-l liniștești, să-l aduci la rest and digest, adică la odihnă și digestie, ca să poți să adormi.

Și atunci există aceste mecanisme prin care, efectiv, funcțional vorbind, ai nevoie de a mânca mai mult, a mânca dulce ca să-ți creezi energie și/sau să te odihnești, să poți să adormi, pentru că altfel nu reușești să intri în starea aceea de recuperare, în starea aceea de regenerare a corpului.

Și atunci, dacă tu nu trăiești în valorile tale și nu ai această problemă rezolvată, va fi foarte greu din nou să reușești să te menții la greutatea optimă, la cea pe care ai atins-o, pentru că vei avea pentru ce să compensezi. 

Și atunci, din nou, unul dintre cele mai importante lucruri pe care poți să le faci este să trăiești aliniat cu valorile tale cele mai înalte.

Deci ce te rog frumos să reții de aici este că folosești mâncarea să compensezi pentru ceva care nu e aliniat cu valorile tale cele mai înalte, pentru că mintea percepe că acest lucru, acest comportament, adică să mănânci mai mult sau să mănânci un anumit tip de aliment, te susține să te liniștești și/sau să îți dea energie. 

Să te liniștești, în sensul în care mănânci suficient de mult încât să se activeze parasimpaticul, să intri în procesul de digestie și mintea să reușească să se odihnească prin faptul că nu mai este atât de mult irigat creierul, încât sângele se duce în stomac pentru a face digestia.

Dar atâta vreme cât nu trăiești în valorile tale cele mai înalte și faci acele lucruri care trebuie să le faci, le faci din trebuie sau le faci, pentru că tu crezi că ceilalți așteaptă de la tine, atâta vreme problema de bază, a menținerii unei greutăți la care ajungi, nu va fi rezolvată.

Și mai este încă un element foarte important aici. Imaginează-ți așa: dacă tu nu trăiești deja în valorile tale cele mai înalte în momentul în care începi un proces de slăbire, iar după aceea mai adaugi la a nu trăi în valorile tale cele mai înalte comportamente cum ar fi: renunțat la mâncare, mâncat ceva ce nu-ți place, gătit, care nu e aliniat cu valorile tale, mers la sport, care nu e aliniat cu valorile tale, poate nu te conectezi cu familia în jurul mâncării, în jurul meselor, care din nou poate îți sabotează valorile, mintea va percepe că faci mai multe acțiuni care nu te duc către valorile tale. Și atunci, licencing efectul, adică supracompensarea ulterioară va veni și mai puternic după ce ai încheiat acea dietă sau acel program după care ai slăbit.

Ce poți să faci aici? Primul lucru este să te aliniezi cu tine. 

Adică să faci o listă cu tot ce faci, să vezi care lucruri sunt cu adevărat aliniate cu valorile tale și pe acestea să le prioritizezi. 

Să delegi lucrurile care nu sunt aliniate cu valorile tale și să plătești pe cineva să le facă, sau să obții susținere, ajutor din familie, să facă lucrurile respective. 

Iar acele lucruri care nu ai cui să le delegi, să le conectezi cu valorile tale, răspunzând la întrebarea „Cum a face această acțiune te susține pe tine în valorile tale cele mai înalte?”

Și ultimul punct, al cincilea punct, când vine vorba despre de ce te îngrași înapoi după ce ai slăbit, este un punct foarte sensibil. Știi, în momentul în care vrei să slăbești, de fapt, vrei să scapi de kilogramele în plus și respingi un TU pe care de fapt nu îl iubești.

Iar trucul aici, al minții, este că nu poți să scapi de ceva ce disprețuiești, ce nu iubești. Și este unul dintre motivele foarte subtile, dar foarte importante la care e nevoie să te gândești atunci când vrei să menții greutatea la care ai ajuns.

Nu poți să scapi de ceva ce nu iubești. 

Cu cât te enervează mai mult un lucru, cu atât mai mult îl vei regăsi în viața ta, cu atât mai mult îl vei crea.

Și aici, din nou, intră în vigoare Legea Escalării Eristice: cu cât mai mult te lupți cu corpul tău, cu cât mai mult îl respingi, cu atât mai mult îi dai putere acelui corp, în forma respectivă, ca el să existe.

Și atunci un lucru foarte important pe care poți să îl faci este să te iubești pe tine pentru cine ești, cu kilogramele în plus. Ușor de spus, greu de făcut. 

Practic, întrebarea la care e nevoie să răspunzi este să vezi „Ce ai de câștigat că ai această formă, că ai aceste kilogramele în plus, și ce dezavantaje ai avea dacă ai avea formă ideală?”

În felul acesta îți echilibrezi obiectivul de a slăbi, ajungi să te iubești pe tine pentru felul în care ești, fără să te judeci și în felul acesta poți să te desprinzi de nivelul acela.

Imaginează-ți că acest lucru funcționează ca și cum ai fi la un anume etaj și vrei să ajungi la 10 etaje mai sus, acolo unde corpul tău este mult mai ușor.

În momentul în care tu te lupți cu etajul la care ești, cu greutatea la care ești, mintea ta e blocată la nivelul acela, la acel nivel de probleme, și nu poate să plece de acolo. Atâta vreme cât te lupți cu etajul respectiv, nu poți să pleci de acolo.

E ca și cum nu mai vrei să dai peste un tip de bărbat sau un tip de femeie, dar dai exact peste acel tip de bărbat sau femeie.

Exact atunci când îți dai demisia dintr-un loc pentru că te enervează șeful și dai de un alt loc unde șeful are aceleași trăsături.

Ca și cum divorțezi de un bărbat sau de o femeie pentru că are o anumită trăsătură, vei ajunge să dai peste cineva care are exact aceeași trăsătură.

Nu poți să fugi de ceva ce nu ai iubit. Ceva ce nu ai iubit te ține la același etaj, aceeași frecvență, același nivel de vibrație. 

Și atâta vreme cât te lupți cu ceva la același etaj, nu o să pot să pleci de la etajul acela pentru că nu ai resursele. Toate resursele tale sunt folosite în a te lupta cu TINE-le de la etajul respectiv.

Și atunci ce e important aici este să vezi, să-ți răspunzi la întrebarea „Ce beneficii ai că ai kilogramele în plus? Și să dai 50-100 de răspunsuri. „Și ce dezavantaje ai avea dacă ai avea greutatea ideală?”

Am să recapitulez.

Am vorbit despre 5 cauze majore pentru care te îngrași înapoi după ce ai slăbit.

  1. Prima este că nu ai un DE CE suficient de clar. 

Aici e foarte important să ai misiunea clară și să vezi cum a slăbi te susține pe tine în misiunea ta, și să găsești acel lucru care cu adevărat atinge esența ființei tale și care este ireversibil. 

Să fie atât de puternic încât să spui „Exact pentru asta o să fac. Și exact pentru asta merită să mă trezesc în fiecare dimineață, să fac efortul și mai apoi să mențin rezultatul pe care l-am obținut.”

  1. Al doilea motiv principal a fost licensing effect. 

Adică ceea ce reprimi tinzi să compensezi ulterior. Dacă ai făcut un efort și ai simțit că ai făcut un efort, vei compensa ulterior. 

Ce poți să faci aici este să legi acțiunile, care te duc către greutatea ideală și care te mențin apoi la greutatea ideală, să le legi de valorile tale cele mai înalte.

  1. Punctul trei este că nu ai devenit acea persoană. 

Aici ți-am recomandat exercițiul folosit de Neville Goddard și anume să vezi cum ești tu acea persoană slabă, să scoți slabul din tine la suprafață, să îl vezi, să-l simți. 

Să simți în corpul tău ce înseamnă a fi slab și să simți în prezent acel lucru până acea realitate devine realitatea ta.

  1. Punctul 4 – motivul pentru care te îngrași este că nu trăiești în valorile tale cele mai înalte. 

Aici e foarte important să pui ordine în viața ta. Fără acest punct rezolvat, va fi predictibil că te vei îngrășa ulterior.

  1. Iar punctul 5 a fost să scapi de percepția de ”vreau să scap de eul meu, eul meu gras” și să vezi practic cum e perfect pentru tine că ai sau ai avut kilogramele respective în plus.

Acestea fiind spuse, îți mulțumesc frumos că ai ascultat acest Spark.

Te rog, dă-i share și trimite-l la acele persoane care au avut aceste situații de au slăbit s-au îngrășat, au slăbit s-au îngrășat, au slăbit s-au îngrășat. Pentru că le vei ajuta să aibă declicuri, să înțeleagă cum pot să se stabilizeze la o anumită greutate după ce au trecut printr-un proces de slăbire.

Și-ți spun asta mai ales acum, după ce suntem după Revelion și în care majoritatea oamenilor s-au abătut de la ce au respectat până de Crăciun și Revelion, și și-au permis alte diete decât cele normale, și sunt șanse bune că au pus 2-3 kilograme în plus.

Te îmbrățișez! 

Trimite mai departe Spark-ul acesta acelor persoane pe care știi sigur că poți să le ajuți cu această informație.

Leave a comment