Skip to content Skip to footer

Misiunea ta nu este undeva departe de tine și nu se ascunde ca tu să o descoperi. Poți fi doar pe calea ta.

Hey, salut, Monica sunt și am revenit către tine cu mesajul de vineri. Săptămâna aceasta a fost despre misiune și alinierea cu misiuni. Una dintre întrebările pe care le primesc cel mai frecvent este cum îmi găsesc calea, cum identific misiunea:, cum pot descoperi menirea și pentru ce sunt eu pe lumea aceasta? și e o confuzie foarte mare în mintea unora, mintea oamenilor în general, legat de misiune ca și cum ar fi un lucru afară departe pe care la care trebuie să ajungi la un moment dat și ca și cum trebuie să-l descoperi ca și cum acel lucru ar fi acoperit și ai o cale lungă de străbătut până la misiunea ta. 

Am o veste bună pentru tine, nu poți decât să fii pe calea ta pentru că toate celelalte căi ale celorlalți sunt ocupate de ei și indiferent ce fac sau nu fac indiferent, ce decizi iei ,în fapt ești pe calea ta. E imposibil să nu fii pe calea ta, e imposibil lucrul acesta. De ce? Pentru că mintea ta oricum funcționează pentru a-ți împlini valorile și ia decizii bazate pe ce se duce cel mai bun raport beneficii per dezavantaje în relație cu valorile tale, ori calea ta, misiunea ta este în valurile tale cele mai înalte, așa că nu poți decât să fii pe calea ta. 

Aud asemenea povești în care oamenii spun am rătăcit puțin am făcut alte lucruri dar acum m-am întors la calea mea. Nu există nici așa ceva. Pentru că fiecare sfântă experiență pe care o ai este în fapt un element de puzzle care contribuie cu o experiență unică, cu o perspectivă unică, cu o percepție pe care doar tu poți să o ai pentru că tu ai trecut prin experiența respectivă și toate aceste elemente din puzzle, toate experiențele pe care le-ai avut personale sau profesionale, din diverse aspecte ale vieții tale, în fapt te clădesc pe tine ca tu să fii cea mai eficientă varianta a ta și tu să poți să contribui din cel mai eficient spațiu în lumea aceasta pentru a servi în relație cu ceilalți, și din asta și pot face bani, și pentru a trăi tu împlinirea prin a-ți trăi valorile. Deci ai satisfacție o dată prin faptul că i-ai ajutat pe ceilalți și doi satisfacție prin faptul că tu în tine obții împlinire prin a face lucrurile care sunt în valorile tale cele mai înalte. Și acum o za zici: ” bine, bine Monica, dar eu nu simt că sunt pe cale mea”. Am să-ți spun ”ok, bine”. Pentru că nu poți să fii pe calea altcuiva este calea ta.

Da, poți să alegi să spui două povești. Una este o poveste prin care ești nemulțumit de calea ta, de linia vieții tale și să zici a nu trebuie să se întâmple lucrurile acestea, nu simt că sunt împlinite simt că nu fac ceea ce trebuie, simt că nu sunt aliniate cu mine. OK! asta este o modalitate de a vedea lucrurile și asta se întâmplă de obicei când te compari cu aceste persoane care își trăiesc altfel viața. E ca și cum compari valurile tale joase cu valurile înainte ale altcuiva și vezi comparând gândurile tale cu valorile înalte ale celorlalte persoane.Și vezi că tu nu ești acolo unde ai putea să fii sau unde ar trebui să fii pentru că tu te gândești că raportat la acea persoană sau acele persoane cu care te compari tu nu suficient de mult. Dar tu ai valorile tale unice și perspectiva unică pe care poți să o duci în lumea asta prin contribuția pe care o ai datorită experiențelor tale. Calea ta, este calea ta și nimeni nu poate ocupa, locul tău în Universul acesta e dat de valorile tale cele mai înalte. Nimeni nu poate să umble atât de eficient cum poți să faci tu. 

Cealaltă variantă este, să vezi cum totul s a întâmplat în existența ta se întâmplă pentru tine și să fii onest cu felul în care trăiești viața, trăind în valorile tale cele mai înalte și comparându-te cu tine însuți ieri și cu calea ta în loc să te compari cu alți. Pentru că percepția că nu ești pe calea ta este doar atunci când te compari cu altcineva. Când vezi evoluția ta de ieri, de acum o săptămână, de acum o lună, de acum un an vei vedea că pe calea ta, pe valurile tale cele mai înalte, pe ce-i important pentru tine ai avut progres. 

Însă dacă tu compari valorile tale joase, sa zicem bani, cu valorile noi ale altcuiva care are bani in primele valori, nu o să fie niciodată suficient de bun și o să zici: ”nu sunt pe calea mea pentru că nu am bani cum are celălalt”. Dar tu nu-i ai în valori, tu în valorile tale cele mai înalte ești întotdeauna pe calea ta, nu ai cum să fii altfel. 

Și atunci ai două opțiuni, una este să-ți faci viața un iad spunând; ”Nu sunt pe calea mea și comparandu-te cu alții”, generând frustrare în mintea ta, nemulțumire pentru că tu nu ești ca alții. Dar asta se întâmplă pentru că nu onorezi ceea ce ai tu de oferit lumii acesteia și prin asta îți faci viața un iad. Cealaltă opțiune este să te uiți la experiențele tale din trecut și să vezi ce au ele pentru tine și cum contribuie la devenirea ta, la a-ți împlini valorile în cel mai eficient mod și ce daruri aducă cele experiențe ale trecutului prin care tu poți să ai o contribuție unică în viața celorlalți și în lumea aceasta. Dacă vezi aceste experiențe ale trecutului ca binecuvântări și dacă te uiți la care sunt valorile tale cele mai înalte, își stabilești obiective legate de valorile tale cele mai înalte, rămâi acolo, trăiești în valorile tale cele mai înalte, nu te compari cu alții, ci cu ce este posibil pentru tine în valorile tale cele mai înalte, calea ta e deschisă și faci viața un rai, prin recunoștință. Pentru că în fiecare zi poți fi recunoscător și să spui ”Doamne, sunt recunoscătoare pentru faptul că pot să-mi trăiesc misiunea în fiecare zi, pentru că pot să servesc, că pot să mă întâlnesc cu clienții și să-mi aduc contribuția mea unică în viață lor”.

Așa că ai o alegere de făcut, să te uiți la viața ta ca la o binecuvântare și să mulțumești în fiecare zi pentru faptul că ai talente unice, abilități unice cu ajutorul cărora poți să contribui în viața celorlalți și care îți dau și ție împlinire. Sau poți să-ți faci viața iad, gândindu-te cum nu ești așa cum sunt alții din afara ta. 

O întrebare pentru tine este: Poți să vezi că ești pe calea ta?

Te îmbrățișez cu drag. Te rog, dacă mesajul acesta rezonează pentru tine și știi pe cineva pe cine ar putea să-l ajute, te rog frumos sa trimit mesajele acesta mai departe prietenilor, cunoscuților tăi. Poate e o persoană pe lumea cealaltă care poate primi mesajul acesta și să facă diferență pentru el.

Îți mulțumesc frumos că ai ascultat. Lasă-mi un mesaj și spunem dacă vezi că ești pe calea ta. Te îmbrățișez. Monica sunt, îți doresc un sfârșit de săptămână fabulos. 

Leave a comment