În acest Spark am să-ți vorbesc despre ce am lucrat cu clienta mea atunci când ea a spus la începutul ședinței că nu se mai simte atrasă de soțul ei și că motivul pentru care ea gândește că rămâne împreună cu soțul ei este că vrea să ofere familie copilului lor.
Nu am să dau mai multe detalii pentru că, așa cum știi, să protejezi intimitatea clienților este importantă. Și din nou, trebuie să știi că orice poveste reală pe care ți-o spun despre un client, chiar dacă nu-i dezvălui numele, sau schimb câteva detalii este cu acordul clientului. Așa că hai să vedem ce am lucrat cu această clientă pe această situație.
Ea mi-a spus că nu se simte atrasă de soțul ei pentru că s-a transformat. De când s-au căsătorit, el a devenit foarte comod. Nu a mai avut grijă de aspectul lui fizic și de sănătatea lui. A exagerat cu mâncarea, poate uneori și cu băutul, și kilogramele s-au depus. În timp a renunțat să mai facă mișcare, să mai facă sport. Nu s-a mai dus la sală, nu a mai alergat, pur și simplu a renunțat să facă sport.
Acest lucru se întâmplă foarte des în cupluri, de cele mai multe ori cu femeile, dar nu numai. După ce se căsătoresc cei doi și au copil, sau copii, renunță să mai aibă grijă, aici majoritatea oamenilor, de aspectul lor fizic; pentru că nu mai sunt în perioada în care să fie în căutarea unui partener cu care să poată să aibă un copil și să asigure reproducerea speciei.
Da, știu, sună un pic exagerat, dar așa este. Sunt studii făcute pe subiectul acesta. După ce te căsătorești și ai copii, nu mai simți nevoia să ai grijă de tine.
Începi să porți haine care sunt mai puțin atrăgătoare. Începi să pui kilograme în plus și de multe ori aceasta, în special când e vorba despre femei, poate să fie o modalitate de protecție, de a nu mai face copii; o modalitate subconștientă de protecție, de a nu mai face copii, în special acele doamne care s-au consumat foarte mult pe creșterea copiilor.
Când mi-a spus clienta că nu se mai simte atrasă de soț, am definit ce anume o deranjează la soțul ei și am văzut pe fiecare din aspectele care o deranjau unde are soțul ei opusul.
De exemplu nu se mai simte atrasa de soțul ei pentru că are burtă si această burtă o împiedică pe ea să se apropie fizic de el și îl consideră respingător cu această burtă.
Și am intrebat-o, „Ok, care este opusul, și ce anume îl face să fie atrăgător pe soțul tău?”
Și a văzut că spatele. Are un spate lat, mare și are percepția că se poate baza pe el și prin aceasta soțul ei este atrăgător.
Desigur, ne-am dus în mai multe momente în care a avut percepția că are burtă și am găsit pentru fiecare din aceste momente opusul, să vadă cum soțul ei este de fapt atrăgător.
Apoi au mai fost și alte judecăți legate de soț, ce țin de faptul că nu are grijă de el. Am întrebat-o, “Care-i forma în care soțul tău are grijă de el?”
Și a văzut că, de exemplu, se bărbierește. Are fața totdeauna ras[, pusă la punct, se parfumează. De asemenea, are grijă de el mental, intelectual, citește cărți interesante, e capabil de discuții interesante. Prin asta este atrăgător soțul ei.
Și așa, bucată cu bucată am echilibrat percepțiile până clienta mea a văzut că are tot ce are nevoie în relație cu soțul ei.
Știi, nimic nu lipsește, totul se transformă.Este legea transformării.
Atunci când ai percepția că partenerul tău a pierdut o trăsătură, merită să vezi care este forma în care partenerul are trăsătura respectivă. Și, de asemenea, dacă judeci la el acțiuni, cum clienta mea judeca la soțul ei faptul că nu are grijă de el, am întrebat-o ce are ea de câștigat că nu are grijă de el. Și ce ar avea de pierdut clienta mea dacă soțul ei ar avea grijă de el în forma în care ea își imagina că el ar fi trebuit să aibă grijă de el, respectiv să facă sport, să meargă la sală, să meargă la alergat, să aibă grijă cât mănâncă și așa mai departe.
Aceasta a fost o bună parte din lucrul cu clienta mea și s-au așezat foarte bine în ea aceste percepții în urma unei ședințe.
La a doua ședință, am discutat despre un subiect mai delicat, care ține de banii pe care îi câștigă.
Una dintre nemulțumirile clientei mele era că câștigă semnificativ mai mult decât câștigă soțul ei și că, în contextul acesta, ea se simte mai bărbat în casă decât el. Și nu doar atât. Ea rămâne cu el în ciuda acestor nemulțumiri, pentru ca să ofere un mediu sănătos copilului lor.
Și în momentul în care am auzit acest lucru, am întrebat-o pe clienta mea dacă își dă seamă că se sacrifică. Și ea prin acest sacrificiu în care de fapt, poate la nivel subconștient, are dubii serioase în a rămâne în această relație sau a pleca, ea transmite copilului lor că viața e grea, că mama trage din greu și suferă în această relație, dar rămâne în această relație pentru puiul lor, pentru copilul lor.
Și prin acest tipar în care tu vrei să oferi copilului tău un mediu echilibrat, să aibă mamă și tată… Dacă tu suferi în acest mediu, copilul va învăța că asta înseamnă relație. Copilul va învăța că tu te sacrifici pentru el și el va învăța tiparul de sacrificiu.
Când i-am spus asta clientei mele a spus: “Da, așa este. Mama a făcut la fel și eu fac la fel. Îmi dau seama de lucrul acesta.”
Nu poți să-i păcălești pe copii. Nu poți să te faci că ai o viață de care ești mulțumită sau mulțumit și în fapt, să te sacrifici. Ei vor face la fel cum faci tu ca esență, ca trăire, ca filosofie, chiar dacă tu vrei să le oferi mediul perfect, vrei să-i protejezi. Ei simt și preiau din energia, din modul în care operezi, din emoțiile pe care le ai, din felul în care gândești și așa mai departe.
Asta a fost un prim lucru pe care l-am spus clientei mele și anume, “rămîi în această relație, dacă poți cu adevărat să fii împlinită în această relație. Dacă simți că lucrul acesta nu se poate întâmpla și dacă e să-ți imaginezi viața ta peste zece ani de zile, că toate trăsăturile pe care le judeci la soțul tău se vor accentua în timp… Dacă te gândești la asta și te întrebi poți cu adevărat să fii fericită în această relație și să fii împlinită în această relație? Și dacă da, și ai credință în asta, și sigur că o să fie dificultăți, lucrezi, rămâi în această relație. Dacă, în fapt, în ochii minții tale faci acest sacrificiu doar pentru copilul vostru, te rog, nu face asta pentru că de fapt dai mai departe modelul sacrificiului. Copiii fac ce faci. Nu te aștepta ca tu să te sacrifici pentru ei, ca ei să aibă o viață mai bună. Ei vor prelua tiparul tău și vor reproduce exact același tip de sacrificiu.”
Revenind la faptul că clienta judeca la soțul ei că ea câștigă mai mulți bani, am început să echilibrăm și subiectul acesta, după ce am avut această discuție de principiu.
Și cred că fiecare e dator să facă tot ce ține de el într-o relație ca să o facă să meargă. Și prima opțiune este aceea de a lucra pentru relație, ca ea să funcționeze, să meargă bine și să ajungi la echilibru. Dar nu cu orice preț, așa cum am spus mai devreme.
Așa că ce am lucrat a fost să cuantificăm care e forma în care soțul contribuie în casă până la nivelul la care ea aduce bani acasă.
Și diferența între cât câștiga ea și cât câștiga el, am văzut-o și am cuantificat-o prin acțiuni ale soțului față de familie. Cât anume merită soțul pentru că duce copilul și-l aduce de la școală? Cu cât ar plăti acea activitate? Cât valorează asta pe lună? Cu cât anume contribuie soțul și cât valorează asta pentru familie, că gătește pentru familie, că gătește mâncare sănătoasă? Și am pus o sumă pe asta, pe o lună. Cu cât contribuie că face teme cu copilul lor? Am pus o sumă pentru asta, pe o lună. Cât contribuie că planifică vacanțele și are grijă ca copilul lor să facă sport? Cât valorează asta într-o lună?
Și am cuantificat efectiv fiecare activitate a soțului, și contribuția celei activități în familie, până clienta mea a văzut că soțul ei contribuie la familie exact cu valoarea pe care ea o aduce prin bani. El poate să aibă grijă de copil, în contextul în care ea lucrează mai mult și da stabilitate copilului.
Și, de fapt, dacă compari bani cu bani, nu iese echilibrul, dar dacă compari bani cu banii pe care îi produce el și activitățile cu care el contribuie în casă, de fapt există un echilibru perfect și chiar aduce mai mulți bani în casă decât aduce ea, doar că-i aduce în altă formă.
Clienta mea s-a liniștit foarte mult după această a doua ședință. Și relația lor este înspre vindecare și înspre bine.
Spune-mi te rog frumos care este concluzia ta după acest audio. De asemenea, da un like și un share acestui audio în așa fel încât să ajungă la mai multe cupluri care poate au provocări.
Te îmbrățișez cu drag!