Hey, te îmbrățișez! Monica Ion sunt și acesta este Friday Spark-ul gândul meu care să te însoțească pentru weekend care să te invite să gândești din perspective diferite lucrurile sau să găsești răspunsuri și să găsești soluții. Sau poate în adâncul sufletului meu. Sper că pot să îți dau câteva răspunsuri la întrebările pe care le ai legat de viață legat de felul în care funcționează mintea Și legat de cum poți să aplici legile universale pentru a-ți transforma prezentul și viitorul, dar și trecutul.
Andreea Madlen de la madlen.ro mi-a pus următoarea întrebare sau defapt mai corect spus, m-a invitat să vorbesc despre intuiție și cu drag accept provocarea de la Madlen, însă ce urmează să vă spun nu o să vă placă neapărat nici ţie Madlen.
Când e vorba despre intuiție, aș vrea să fac câteva precizări și distincții la nivelul a ceea ce numim noi în limba română intuiția.
Există în limba engleză gut feeling sau feeling simțământ din intestine, la noi se spune că simt în stomac, simt în corp, simt în burtă ceva. În limba română, gut feeling s-ar traduce tot prin intuiție, dar nu este o terminologie suficient de specifică ca să numim altfel decât intuiție acest gut feeling.
Așa că în continuare o să fac referire la el ca gut feeling.
Următorul nivel de discuție va fi despre intuiție efectiv și al treilea nivel de discuție va fi despre viziune și despre prezență.
Când vorbim despre gut feeling, acel feeling pe care această senzație pe care ți-o dă corpul fizic, vorbim despre percepția legată de supraviețuire a lower mind-ului. Deci vorbim despre percepția legată de supraviețuire a lower mind-ului atunci când vorbim despre gut feeling.
Gut feeling îți spune în fapt, atunci când simți în corpul tău acest gut feeling în stomac în burtă, că ceva nu este în regulă și că îți este amenințată supraviețuirea. Și corpul tau răspunde manifestă somatizare această percepție pe care de fapt mintea o are. În momentul în care ai un gut feeling și simți că ceva nu este în regulă du-te și vezi care sunt percepțiile tale dezechilibrate legat de care percepi că îți sau care percepi că iti amenință supraviețuirea si echilibrează percepțiile respective.
Vezi ce beneficii sunt dacă se întâmplă lucrul acela negativ care percep că este negativ și ce dezavantaje ai avea dacă s-ar întâmpla situația ideală.
De asemenea, gut feeling-ul este de fapt o oglindire a fricii care se instalează în corp în momentul în care ai acest gut feeling, vezi care este frica și echilibrează percepția de a pierde si în momentul acela, de fapt corpul tău îți spune că nu doar ai o percepție dezechilibrată legat de ce se întâmplă în prezent, ci că în istoricul tau, până în momentul acela ai percepții neechilibrate care îți spun sau din care corpul tău a învățat că dacă mergi pe anumite direcții obții mai multă durere decât plăcere și gut feeling-ul te avertizează și-ți spune” Hei corpule Nu mai vrem și minte, Nu mai vrem să simțim această mai multă durere decât plăcere. Nu mai vrem să simțim. Vezi că ceea ce urmează să se întâmple e ceva negativ.”
Deci gut feeling-ul cu acest simțământ din burtă, pe care îl ai că ceva nu este în regulă, îți spune și că ai de echilibrat din trecut niște lucruri și că în prezent, percepția ta legată de un subiect anume legat de care simți frică nu este echilibrată.
Asta este o temă, deci e efectiv capacitatea de somatizare a corpului tău care îți spune că nu ai percepțiile echilibrate, corpul îți spune si este primul simptom pe care îl ai când ceva nu e în regulă, corpul îți spune prima dată sumarizează aceste simptome ușoare prin acest gut feeling.
Al doilea nivel de percepție sau al doilea nivel despre care vorbim este intuiția.
Intuiția face parte dintr-un mecanism prin care corpul tău vrea să ajungă la echilibru.
Doar că de data asta nu este vorba doar despre lower mind și supraviețuire fizică, ci este vorba despre ceva mai mult de atât. Adică nu trăiești doar la nivel de supraviețuire, ci este implicată și dacă vrei o componentă spirituală, dar nu ești doar în componenta spirituală, ci esti acolo unde mintea și corpul se întâlnesc în intenția lor de a stabili un echilibru. Intuiția are ca rol ca să restabilească un echilibru pe care mintea ta l-a creat printr-o distorsionare de percepție. Deci, intuiția este parte dintr-un echilibru homeostatic sau este un mecanism de echilibrare hemostatică a corpului tău și a minții tale care spune că vezi doar jumătate din poveste, nu vezi întreaga poveste. Dar nu vorbim doar la nivel de supraviețuire, ci includem și partea mentală și spirituală.
Adică intuiția ce înseamnă?
Luăm un exemplu. S-a întâmplat ceva? Ai semnat un contract extraordinar și intuiția îți spune: Is too good to be true, e prea bine să fie adevărat.
Sau cunoști un bărbat, cunoști o domnișoară, care corespunde tuturor criteriilor tale si cu care spui: UAU, ce tare e! Și intuiția iti spune E prea bine ca să fie adevărat. Sau vezi un angajat la un interviu si spui : UA, e exact ce imi trebuia si intuiția îți spune că ceva nu e în regulă.
Și atunci o practic intuiția vine ca un semnal care îți spune că nu ai percepțiile echilibrate, adică vezi mai mult pozitiv decât negativ sau vezi prea mult negativ decât pozitiv funcționează în amândouă sensurile.
Spre exemplu, ai o judecată legat de unul dintre colegi, care a făcut o măgărie în firmă, a făcut ceva greșeală în firmă si ai o judecată legat de el și ești foarte furios sau furioasă și te supără foarte tare că se întâmplă asta și vine intuiția și zice dar poate că el a avut bune intenții, dar poate că nu a știut și vine cealaltă jumătate a poveștii care are ca scop, de fapt intuiția să echilibreze percepția ta legată de subiectul respectiv.
Deci intuiția e parte dintr-un mecanism de echilibrare homeostatică și scopul intuiției este să te aducă înapoi la echilibru.
Deci intuiție nu este clarviziune, Intuiție nu este să citești ce se întâmplă în spațiul celuilalt, intuiția este acea parte a minții tale care vine și-ti spune că există un echilibru și vrea să te pună înapoi în acel echilibru. Echilibrul înseamnă când vezi în mod egal plusurile și minusurile și poți să fii perfect recunoscător pentru echilibrul acesta dintre plusuri și minusuri.
În momentul în care intuiția te-a pus în echilibru și vezi minusurile în egală măsură, cu plusurile sau plusurile, în egală măsură cu minusurile și te-a adus, te-ai lăsat ghidat de intuiție să mergi înapoi la echilibru, în momentul acela ai claritate legat de trecut, ai prezență si ai claritate legat de viitor.
Deci, practic ce e important atunci când intuiția te aduce înapoi în echilibru și vezi echilibrul perfect între plusuri și minusuri?
Ce e important este că atunci ai acces prin prezență la ceea ce este, a fost și va fi ca un continuu. În momentul acela de prezență, trecutul devine clar în momentele acelea de prezență și recunoștință, viitorul devine clar și ai capacitatea să vezi, să înțelegi, să auzi ce urmează să se întâmple pentru că ești prezent și știu că pare cumva paradoxal cum poți să fii prezent și în același timp să primești informații despre viitor? Tocmai prin prezență și tocmai prin prezență poți să rezolvi și provocările pe care le ai legate de trecut. Iar intuiția este cea care te aliniază pe tine cu acest spațiu de echilibru și de prezență.
Când spun că intuiția te aduce înapoi la echilibru, ca să poți să ai prezență și să ai claritate legat de trecut și legat de viitor, acest echilibru înseamnă că tu ești aliniat, aliniată cu sufletul tau, cu misiunea ta si cu divinitatea. Este acel loc în care tu ești perfect așezat la locul tău si în care nu există diferențe, sau voința umană și voința divină se suprapun și este un spațiu interior în care pentru moment nu ai judecată ci ai claritate, o înțelegere complexă, pentru că atunci poți să te conectezi în fapt la field of consciousness, la spațiul de la câmpul de conștiință și poți să fi să primești informația prin prezență, doar dacă nu ai judecată. Și sunt momente când facem lucrul acesta, nu este întotdeauna pentru că mintea umană e făcută să judece. Deci vor fi momente în care vei avea acces la acest spațiu de prezență, conectare cu field of consciousness și momente în care vei avea așa numitele intuiții, dar nu o să le numim aici intuiții, ci capacitatea de a vedea cu claritate, a înțelege cu claritate, a ști cu certitudine care nu este intuiția,ci este prezența, recunoștința. Sper că am lămurit diferențele între gut feeling, intuiție, aliniere cu tine, cu misiunea ta, cu Dumnezeu și cu spațiul în care voința individuală e aliniată cu voința divină.
Lasa-mi comentariile tale abia aștept să știu ce părere ai despre aceste distincții.
Îți mulțumesc că m-ai ascultat.