Cum să dai mână liberă Universului să lucreze în favoarea ta
Săptămâna aceasta a fost marcată de discuții în jurul anxietății și aha-urile pe care le-am avut sunt în jurul anxietății, atât în discuțiile personale, cât și în discuțiile profesionale pe care le-am avut cu clienții săptămâna aceasta.
Și sunt trei motive pentru care apare anxietatea și de asemenea un paradox în spatele acestor trei motive, dă-mi voie să le împărtășesc cu tine.
Primul motiv este că atunci când apare anxietatea, apare pentru că nu ești așezat la locul tău.
Adică nu faci lucrurile care sunt în abilitățile tale unice, nu faci lucrurile care te inspiră, nu faci lucrurile care sunt cu adevărat aliniate cu tine.
A nu fi la locul tău înseamnă că faci ce trebuie să faci nu lucrurile care te inspiră, pentru că atunci când trăiești în valurile tale cele mai înalte și manifești abilitățile tale unice stresul devine pozitiv nu negativ și nu ai parte de anxietate, ci ai parte de o efervescență care te ridică și care te susține să te menții într-o stare de focus, disciplină, atenție și idei care îți vin în minte.
În schimb atunci când nu trăiește în valurile tale cele mai înalte sau nu manifestă abilitățile tale unice apare stresul, pentru că nu ai certitudine legat de lucrurile pe care să le faci.
Deciziile le iei mai greu pentru că ești influențat de valorile altora din afară și nu ai simțul a ceea ce este corect și bine în interiorul tău raportat la rezultatele pe care vrei să le obții.
Al doilea motiv care determină anxietatea este că vrei și vrei să faci lucrurile.
Primul motiv era trebuie să faci lucrurile, al doilea motiv este că vrei să faci lucrurile.
Vrei să faci lucrurile înseamnă că îți impui voința umană peste voința divină.
Asta înseamnă că vrei mai tare decât te lasă sau își permite Universul sau Dumnezeu și contează mai mult acțiunea din ego-ului tău care determină vreau-ul decât să curgi odată cu viața.
În această situație de vreau, vreau-ul apare pentru că ai un atașament mare față de rezultat, ai o miză legat de rezultatul pe care îl ai sau pe care vrei să-l obții. Adică vrei foarte tare să obții ceva, sau vrei foarte tare să eviți ceva.
Acest vrut foarte tare și atașamentul pe care îl ai față de rezultatul pe care îl dorești cauzează anxietate.
Acest lucru se poate rezolva ușor prin a-ți pune întrebarea: Ce dezavantaje ai dacă obții acel lucru pe care îl vrei foarte tare și ce beneficii ai dacă nu-l obții?
De asemenea, pentru acele lucruri pe care vrei să le eviți, ți-e teamă de ele, pune-ți întrebarea: ce beneficii ai dacă se întâmplă lucruri respectiv și ce dezavantaje ai avea dacă se întâmplă varianta ideală?
Prin aceasta poți reduce considerabil nivelul de anxietate din corp, dar din nou dacă mintea ta este foarte atașată de acel rezultat atunci va fi ceva mai greu să blochezi percepția.
După cum știi deja aici intervine Legea Escalării Eristice: Cu cât mai mult vrei un lucru cu atât mai mult atragi opusul, cu cât mai mult vrei să eviți un lucru cu atât mai mult se va întâmpla opus.
Acesta este al doilea motiv pentru care apare anxietate.
Al treilea motiv pe care l-am descoperit, care cauzează anxietatea, este separarea de tot și de toate.
Atunci când ai anxietate ai percepția că ești singur și că toată greutatea responsabilităților, rezultatelor pe care poți să le obții, este asupra ta.
Nu există un Dumnezeu care să te poate ajuta, un Univers care să lucreze pentru tine, sau alte persoane care să poată să ducă parte din povara pe care o duci.
În acest context anxietatea apare datorită separării tale de ceilalți, de firma ta care poate contribui la aceeași misiune și contribuie la aceeași misiune, apare prin separarea de Dumnezeu prin care simți că toată responsabilitatea și toată greutatea deciziei, sau a acțiunii sau a rezultatului este pe umerii tăi.
Acesta a fost cel mai mare AHA pe care l-am avut săptămâna aceasta legat de separare care cauzează anxietatea.
Și din discuțiile cu Ștefan tocmai acesta a dus la un paradox incredibil.
Pentru că nu e greșit că vrei și nu e greșit că ai o intenție, că ai o viziune care se materializează. Asta se poate întâmpla dacă te definești ca individ, adică separat de restul lumii, dar care servește restul lumii.
Deci ești separat și nu ești separat în același timp. Dacă este separat vei percepe anxietatea și apăsarea rezultatului. Dacă ești una cu toți și cu toate și nu există partea individuală din tine separată, nu există intenție și voință individuală, ca atare e foarte greu să materializezi orice îți propui.
Întrebarea este: Cum poți să faci pace între a fi separat și a fi una cu toți și cu toate inclusiv a permite lui Dumnezeu sau Universului să te ajute?
Iar cheia pentru aceasta este intenția. Atunci când vrei, vrut-ul este o dorință cu atașament foarte, foarte mare, însă intenția este un gând cu direcție care nu are atașament. Nu ești atașat de rezultatul pe care vrei să îl obții. Este doar o intenție pe care o lansezi și permiți Universului și lui Dumnezeu, care se manifestă prin oamenii de lângă tine, prin Legile Universale, să manifeste acea intenție.
Când ai o intenție ca să obții ceva sau să materializezi ceva, nu mai ai anxietate pentru că ai încredere că Universul lucrează pentru tine și colaborează cu tine ca tu să poți să manifești acea intenție.
Când în schimb ești în zona de vreau cu orice preț și îți impui voința ta peste voința Universului, consum enorm de multă energie care se transformă la nivel mental și la nivelul corpului fizic în anxietate ca să compensezi treaba pe care o poate face Universul pentru tine dacă lansezi intenția.
Îți spun ceva, oricum vei ajunge la rezultatul pe care îl vrei. Întrebarea este: dacă merită tot costul și consumul anxietății sau mai bine lansezi intenția, faci lucrurile care sunt când valorile tale cele mai înalte și lași Universul să-și facă contribuția, să își aducă contribuția?
Deci întrebarea pentru tine este: Ce alegi intenție sau voință?