Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

The Couple Process

Cele mai frecvente surse ale conflictelor sunt resentimentele generate de asteptarea ca altii sa traiasca in conformitate cu valorile noastre, sau ca noi insine sa traim conform cu valorile altei persoane.

Problema este ca atunci cand alegi sa traiesti inafara propriilor valori de dragul altcuiva, “fac asta pentru tine”, dupa scurt timp, vei dori sa revii la valorile tale si nu vei mai fi dispus sa traiesti in valorile celeilalte persoane. In acelasi timp, vei dezvolta resentimente fata de ea, pentru ca nu ai fost tu insuti in acea relatie.

Atunci cand proiectezi valorile tale asupra altcuiva, obligand persoana apropiata sa traiasca in valorile tale, chiar daca accepta, dupa un timp, va reveni la cine este ea cu adevarat si va dezvolta resentimente pentru tine, pentru simplul fapt ca nu este iubita pentru ceea ce este.

Aceste resentimente acumulate in timp si neprelucrate, pot sa incarce relatia, pana la nivelul in care poti sa spui “nu se mai poate cu el/ea”, “ma irita”, “nu pot nici sa il/o mai vad”

Daca alegi sa pleci din relatie, fara sa dizolvi resentimentele, vei atrage din nou acelasi tipar de persoana, pana vei invata sa integrezi acele resentimente si sa le transformi in recunostinta.

Beneficii

  • simti ca meriti si poti sa faci un schimb echitabil
  • ceri atat cat consideri ca merita serviciile tale
  • iti cresc semnificativ veniturile – se dubleaza sau chiar tripleaza
  • iti creste puterea de vanzare si negociere
  • observi oportunitatile si poti sa le transformi in businessuri

Structura programului*

  • Primul pas al programului este identificarea trasaturilor, actiunilor si inactiunilor judecate negativ, cu incarcatura emotionala negativa, la persoana pe care o vom echilibra, apoi a celor admirate, cu incarcatura emotionala pozitiva.
  • Al doilea pas al procesului este echilibrarea trasaturilor cu incarcatura emotionala negativa, a trasaturilor desconsiderate. Scopul acestei etape este ca sa nu mai atragi acelasi tip de evenimente in viata ta, tocmai prin faptul ca le dispretuiesti, conform legii prin care impunerea unei extreme va duce la crearea opusului ei. Astfel, aplicand legea dualitatii, vei vedea ca lucrurile care s-au intamplat, ti-au servit in implinirea prioritatilor tale individuale.
  • Al treilea pas este echilibrarea trasaturilor admirate. Scopul acestui pas este dizolvarea fricii de a pierde in relatie. Adesea, teama de a pierde ceva, ne face sa ne purtam posesiv, irational si astfel determinam opusul a ceea ce ne dorim: sa atragem persoana respectiva. Astfel, vei vedea ca trasaturile pe care simti ca poti sa le pierzi, vin in mod egal cu beneficii si dezavantaje si temerea se dizolva.
  • Al patrulea pas este aplicarea sistemului ierarhiei prioritatilor personale. Aici vei invata cum poti sa comunici in prioritatile personale ale partenerului tau si cum prioritatile personale ale lui iti servesc tie in ierarhia prioritatilor tale personale.

* In caz de despartire, programul nu garanteaza impacarea, desi adesea asta este consecinta lui. Programul garanteaza ca, indiferent ce decizie iei, o vei lua echilibrat si va fi spre binele tau.

Ce face programul:

transforma relatia de cuplu in sursa de inspiratie si recunostinta pentru fiecare dintre parteneri.

Perfect pentru:

cupluri, persoane divortate, parteneri de business, relatii dificile, relatii parinti-copii.

Durata programului:

3 luni**

** Programul este usor adaptat in functie de situatia specifica a fiecarui client, timpul petrecut in fiecare dintre etape poate sa varieze.