Identificare Valori

Valorile sau Prioritatile Personale sunt acele lucruri concrete pe care le faci si care sunt cele mai importante pentru tine. Poate sa fie vorba despre activitati, persoane, lucruri, care se vad in viata ta, aproape zilnic.

Valorile nu sunt lucrurile pe care ti-ar placea sa le faci, ci sunt aspectele pe care viata ta le demonstreaza.

Exemple de valori pot fi: munca, antreprenoriatul, banii, copii, sotul, familia, sportul, prietenii.

NU sunt valori, dezideratele sociale precum: corectitudine, loialitate, generozitate.

Valorile sunt organizate pentru fiecare persoana in parte, intr-o ordine specifica, care se numeste Ierarhia Prioritatilor Personale (IPP).

Aceasta ordine a valorilor iti determina deciziile zilnice, saptamanale, lunare deci pe termen lung iti determina destinul.

Valorile tale cele mai inalte sunt zona ta de geniu.

Daca iti cunosti aceste valori, poti sa iti valorifici potentialul si sa aduci in aceasta lume contributia ta unica pentru care ai un talent dat.

Daca iti identifici corect valorile, intelegi ce te-a adus pana in acest punct al vietii tale, dar si ce te poate impiedica sa cresti mai departe. Poti sa materializezi doar lucruri care sunt aliniate cu valorile tale, si deci poti sa intelegi cum sa iti stabilesti obiective sau de ce anumite obiective nu ai reusit sa le atingi.

Te invit acum sa iti identifici valorile.

Procesul presupune completarea unui chestionar. NU este un test, ceea ce inseamna in esenta ca nu poti sa dai raspunsuri gresite 🙂

Fiecare persoana are un set de valori, care sunt perfecte pentru ea. Aceste valori nu sunt bune sau rele, sunt perfecte pentru tine. Si da, vei constata ca sunt diferite de ale altora.

Pentru identificarea valorilor te rog sa iti aloci o ora, timp in care sa te concentrezi exclusiv la aceasta activitate.

Ajuta daca iti pui telefonul pe silentios si opresti notificarile de pe telefon si/sau laptop.

Pentru identificarea valorilor vei folosi doua materiale, simultan:

– video cu procesul pe care il gasesti in josul paginii
– chestionarul de valori pe care il poti descarca de aici

Singurul lucru de care mai ai nevoie e un instrument de scris 🙂

Te rog sa listezi documentul inainte sa incepi procesul de determinare al valorilor.

Raspunsurile tale te invit sa le scrii pe document.Pentru identificarea valorilor tale, te rog sa parcurgi materialele simultan video de mai jos si chestionarul de valori listat:

contact