Skip to content Skip to footer

Prin tot ce faci mintea ta alege să îți împlinească misiunea în fiecare zi. Este o iluzie să crezi că nu o cunoști sau că trăiești în afara ei.

Aș vrea să-ți  vorbesc despre iluzia descoperirii misiunii și menirii. Sunt persoane care caută vreau să știu eu misiunea vreau să descopăr menirea. Și vreau să spun că acest lucru este o iluzie. Și spun de ce. Pentru că este rezultatul a multor factori care pot să determine ca să să-și vezi misiunea cu claritate. Prima dată aș vrea să-ți spun că întotdeauna ești pe calea ta. E imposibil să fii pe calea altcuiva, oricare ar fi experiența pe care o ai este cea mai eficientă modalitate de a te duce pe tine către împlinirea misiunii tale. Tu știi deja până în momentul acesta că creierul de fiecare decide raportat la o acțiune sau la un eveniment la care să participi în funcție de ce percepe că-i aduce cel mai bun raport beneficii per dezavantaje în relație cu valorile tale. Vorbele tale determină misiunea ta și creează misiunea ta adică mintea de fiecare dată va alege acele comportamente, acțiuni, evenimente, situații la care să partici, decizii pe care le ia în așa fel încât tu împlinești cu misiunea. Adică chiar dacă nu știi, mintea ta tot lucrează pentru ca tu să trăiești și să-ți împlinești misiunea.  

Al doilea lucru tot legat de faptul că întotdeauna ești pe calea ta este că ai două modalități de a vedea viața. Una este să fim recunoscători pentru unde ești, să prețuim locul unde ești, ce faci acum, unde ești din punct de vedere profesional și în felul acesta viața ta va deveni rai, adică vei trăi, vei curge odată cu viața.

A doua modalitate de abordare a locului în care ești este să vrei altceva și să fim recunoscători pentru locul în care ești, să respingi ceea ce ai acum și spui jobul acesta nu-i bun, clienții ăștia nu sunt buni și nu pleac, eu vreau să lucrez de fapt cu alt tip de clienți și în felul acesta îți fac viața un iad. Și ce vreau să spun cu asta este că având în vedere că oricum este calea ta având în vedere că întotdeauna creierul alege cea mai eficientă cale de a-și împlini misiunea, aici unde ești, ete  perfect pentru misiune ta, nu înseamnă că nu poți să obții nivelul următor dar nu poți să obții dacă ai resentimente față de locul în care ești. Cu cât ai mai multe resentimente legat de locul în care ești cu atât mai mult vei fi prizonier în locul acela.Al doilea lucru pe care vrea să ți spun este că nu pot fi decât pe calea ta, iar dacă vezi cum ești pe calea ta, aici unde ești și dacă vezi cum ceea ce faci de fapt servește misiunii tale, cum o faci acum chiar dacă sunt lucruri pentru care ești nerecunoscător, dar le conectez cu valorile tale cele mai înalte înveți cum îți servesc valorile tale cele mai înalte deci cum îți servesc în misiunea ta, pentru că valorile tale cele mai înalte dau misiunea ta.  

Al treilea lucru important legat de misiune este să vezi ce e comun în tot ce ai făcut până acum. Există o linie roșie o esență care stă în spatele a ceea ce ai făcut până acum. Ce ai făcut până acum este forma în care ai manifestat această esență. Forma aceasta se schimbă în funcție de valorile tale cele mai înalte, însă esența rămâne aceeași. Deci cum faci ceea ce faci acum este manifestarea acestei esențe în valorile tale cele mai înalte. Dar ce faci, esența a ceea ce faci acum, ce e în spate ca intenție aceste misiuni a ta. Și probabil ai mai auzit vorbind despre faptul că am avut două cariere importante una în vânt și una în coaching. Diferența pentru mine între cele două nu este decât ca formă de manifestare, esența a ceea ce am făcut eu și lucruri care s-a regăsit din copilăria mea de la grădiniță de când îmi amintesc este că am susținut oameni în diferite forme să și rezolve problemele cu care s-au confruntat. Despre asta a fost viața mea și de cele mai multe ori problemele cu care s-au confruntat au fost, asta s a cristalizat în timp, au fost probleme legate de cum rezolv anumite chestiuni ce țin de mindset, legat de emoții probleme specifice cu care se întâlnesc în business.

Când am făcut mâncare în mintea mea nu făceam decât să îi susțin pe oameni să-și rezolve anumite probleme, oferind anumite soluții. Când lucrez în coaching sau în programele de grup, ce fac, este că ei susțin că oamenii să și rezolve anumite probleme, să găsească anumite soluții pentru problemele cu care se confruntă. Deci dacă te uiți la viața ta si vezi ce-i comun între tot ce ai făcut până acum, care e esența în spate, intenția din spate cu care ai făcut lucrurile respective vei descoperi misiunea ta.

Forma în care se manifestă astăzi sau în viitor este doar o formă nu este însăși misiunea. Este forma în care se manifestă și forma în care se manifestă misiunea ta se poate schimba în timp, poate în timp forma în care se va manifesta misiunea mea va fi un ai cu care o să vorbești poate forma în care se va manifesta misiunea mea o să fie un metavers, un spațiu virtual în care ne întâlnim și în care facem în spațiul virtual întâlnirile de grup. Nu forma este esențială ci intenția din spat. În momentul în care îi intenția din spate adică ce-ul, ce faci tu, esența a ceea ce faci tu îți este clar ai libertate mult mai mare să alegi strategic forma în care să lași să se manifeste această esență. Atâta vreme cât ești atașat de formă o să suferi, pentru că forma este supusă schimbării, însă esența ei va fi aceeași. Dacă mintea e flexibilă și înțelege esența ceea ce faci și nu ești atașat de formă business-ul tău va fi adaptabil, flexibil, vei anticipa nevoile clienților, vei vedea pe termen lung. Dacă devii atașat de formă în momentul în care forma respectivă și-a trăit viața și  nu mai este suficient de eficientă o să te doară și o să pice business-ul pentru că ai formă expirată. 

Al patrulea element pe care vrea să te subliniez legat de misiune este că dacă te uiți la viața ta la cele mai mari provocări și la cele mai mari reușite îți vor da semne legat de ce este misiunea ta. Reușitele pe care le ai în viață sunt mecanisme pozitive de feedback care îți spun ca ești pe calea ta. Deci vezi ce-i comun între reușitele tale. Provocările cele mai mari pe care le-ai avut în viață au creat acele viduri, acele lipsuri care determină misiunea ta. Cele două adică provocările și reușitele pe care le-ai avut sunt interconectate. În momentul în care ai o provocare și construiești pe reușite, sau ai multiple reușite de a rezolva acea provocare pentru tine și mai apoi pentru alții, vezi că de fapt aceasta este calea ta de manifestare în care ești dat dacă vrei de voința divină și în care faci acele lucruri prin care te-ai vindecat pe tine, ți-ai rezolvat ție problemele, ai umplut acele viduri sau nu prin acele viduri și creezi valurile prin care până la urmă i servești pe alții. Valorile tale cele mai înalte prin care oferi un serviciu și rezolvă probleme similare cu ale tale în viața celorlalți.  

Al cincilea lucru pe care vreau să ți-l spun legat de misiune este că cu cât mai puține judecăți ai cu atât mai departe vezi. Cu cât mai puține judecăți cu atât mai departe vezi manifestarea viziunii. Îi spun o poveste pe care am auzit o de la Claudia, o clientă foarte dragă mie și consider prieteni de suflet care au spus așa: Imaginează-ți așa că merg de la Cluj la București cu o mașină și pe drumul acesta în întuneric ai pornit faza scurtă și pe urmă faza lungă. În momentul în care te uiți pe drumul tău de la Cluj spre București te uiți ca până unde îți luminează faza lunga, pe măsură ce înaintez cu mașina vezi mai mult și mai mult.

Adică pe măsură ce mergi pe calea ta vei mai mult și mai mult și mai mult până la destinație ta. Uneori poți să ai privilegiul să vezi pe o porțiune mai lungă, atunci când este linie dreaptă, când nu sunt mai multe mașini, când mai sunt și lumini pe marginea șoselei dintr-o parte în alta vezi pe o distanță mai lungă. La fel este  și în viață, uneori ai privilegiul să vezi mai departe. Cu cât ai mai puține judecăți cu atât poți să vezi mai departe. Dar pe măsură sau pe măsură ce mergi mai departe pe drumul tău cu atât mai departe vei fi capabil să faci. Deci e important să mergi mai departe pe drumul tău fără judecăți pentru că dă capacitatea de a vedea mai departe.  

Al șaselea lucru pe care vreau să subliniez legat de împlinirea misiunii este subordonarea pe care o ai față de alții. Cu cât te subordonați mai mult față de alții, adică faci cum spun alții, faci ce fac alții cu atât mai greu este să-ți vezi cu claritate calea ta si cu atât mai încet înaintezi pe calea ta.

Cu cât mai puțin te subordona, adică echilibrat cu ceilalți în admirație cu atât mai mult recunoști forma ta unică de manifestare a celor trăsături pe care le admir la ceilalți și integrezi acele trăsături în formă unică în viața ta. Și asta îți permite să vezi mai clar și mai departe. Pentru că atunci când te subordonați o iei ușor pe o cale ocolită, nu ești pe cale altuia pentru că nu ai cum să ocup locul, este calea ta, dar nu mergi cu viteza cu care ai putea să mergi sau nu mergi în linia dreaptă în care ai putea să mergi si ai așa un fel de vale un fel de simț pe care îl faci pe linia să dreaptă și mergi pe ocolite, dar este tot pe calea ta. Experiența respectivă este relevantă pentru tine. Și acum ca să descoperi misiunea aș vrea să eliminăm această iluzie și aș vrea să spunem următorul lucru Ești în misiunea ta, trăiești misiunea ta. trăiești calea aici acum, e imposibil să fie altfel. Deci nu poți să trăiești în afara misiunii tale și să-ți vezi misiunea cu claritate, o vezi în funcție de judecățile pe care le ai mai departe sau mai aproape, pe termen mai lung sau pe termen mai scurt.

Ca să poți să vezi mai multe din elementele acestui puzzle este nevoie să echilibrezi judecățile pozitive și negative, judecățile negative legate de unde și ce disprețuiești legat de locul în care ești ce judeci negativ legat de locul în care ești. Judecățile pozitive adică admirația față de ceilalți, tentația naturală a minții tale de a face cum fac ceilalți, asta unu. 

Doi să ai recunoștință pentru locul în care ești, este al doilea element important ca să poți să-ți vezi mai mult din misiune sau să fii capabil să o manifeste să articuleze mai clar.

Și 3 să vezi ce comun între lucrurile pe care le ai făcut până acum, respectiv care este esența comună a celor lucru pe care le-ai făcut până acum. 

Leave a comment