Skip to content Skip to footer

Dacă banii sunt în vârful ierarhiei valorilor tale, ai capacitatea să vezi oportunități mari de business.

Salut!

Astăzi este despre bani și despre câteva observații legate de bani. Probabil m-ai auzit vorbind despre ce înseamnă taie banii în valori și faptul că dacă îi ai în valori atunci ai o anumită grijă, atenție și focus față de ei. Dar mai e un aspect important pe care l-am descoperit legat de bani în valorile tale. Remarci oportunități financiare pe măsura în care banii sunt valorile tale la nivelul ierarhiei la care banii sunt în valorile tale. Dacă banii sunt în josul valorilor tale vei remarca oportunități mici de a face bani sau oportunități de a face bani puțini. Dacă banii sunt sus în ierarhia valorilor tale vei vedea oportunități de a face bani pe care alții nici nu le văd. Și mai mult urmează următorul nivel de magie pentru că poti sa ai cei mai mulți bani dacă dezvolți un business care este aliniat cu valorile tale, oportunitățile de a face bani atunci când banii sunt în valorile tale cele mai înalte le vei remarca în mod special legat de cum poți să servești folosind alte valori ale tale, sau să rezolvi probleme din alte valori ale tale. Deci poți să ai bani pe măsura în care ai banii în valorile tale. Pentru că pot să remarc oportunități pe care alții nici nu pot să le vadă în valorile tale și nu numai. 

Apoi mai e un principiu important legat de bani. Nivelul financiar este determinat de timpul pe care îl petrec în diferite activități care îți aduc bani sau te costă bani. Și dacă te aduc bani câți bani îți aduc, sau câți bani economisesc și poți rămâne blocat la nivelul la care vezi și îți aloci timpul în probleme legate de bani. Lasă-mă să-ți sau un exemplu ca să fiu mai clară. Spre exemplu dacă în business-ul tău te concentrezi să faci o economie de 10 euro sau 50 de euro acesta este nivelul la care îți blochezi atenția, focus și energia. Pentru că tu ca și antreprenor, de exemplu, cu același timp, cu aceeași energie ai putea să te gândești la cum poți să ai impact mai mare cu banii tău și să rezolvi probleme de o sută de mii de euro sau de un milion de euro. Iar acum imaginează ți că toate activitățile pe care le ai și pe care le faci au o medie a valorii activităților respective. Spre exemplu tu îți aduci copiii la școală, ce valoare are această activitate financiar vorbind, cum negociezi cu furnizorii, faci vanzare, cauti sa economisești pe producție sume mai mari sau sume mai mici. Toate acestea determină un nivel mediu al timpului pe care îl investești raportat la banii pe care îi produci în timpul acela. Cu cât îți folosești timpul mai eficient raportat la capacitățile tale de a crea bani cu atât mai mult vei putea accesa finanțări la un nivel mai înalt și mai înalt. Dacă tu accepți cât consumi timpul cu activități de 5 euro în timp ce tu ai putea să creezi valoare la nivel de 400 de euro pe oră, acest lucru este neeficiente și vei crea situații din partea Universului care să te penalizeze că nu ti-ai folosit eficient timpul și energia. Și nu mă refer doar la valoarea bani ci mă refer la toate valorile tale, de fiecare dată când faci lucruri care nu sunt în valorile tale vei suferi o corecție de la Univers sa mergi înapoi pe calea ta. Iar principiul eficienței este un principiu extrem de important în universul acesta. Totul tinde spre eficiență și universul este un spațiu al eficienței. Ca atare uită- te la timpul tău și la activitățile tale și vezi unde investești timp și cât valorează timpul acela, inclusiv timpul pe care îl petreci pe Netflix, timpul petreci la cumpărături de mâncare de exemplu, lucruri care pot fi delegate pentru sume foarte mici în timp ce tu poți să te preocupi și să te gândești cum poți să faci primul milion,al doilea milion, al 3-lea milioane, al 10-lea milion și așa mai departe.

Un alt principiu legat de bani este cel al ordinii, care este altfel spus tot în principiu ale eficienței. Banii vin la tine pe măsura ordinii pe care o ai și dacă nu ai ordine la 100 de euro de ce ti s-ar da o mie de euro dacă nu ai ordin la 10.000 de euro de ce ti s-ar da un milion de euro. Asta înseamnă să știi cum sunt organizați banii, ce faci cu ei, la ce ii folosesti, care este valoarea pe care o ai raportat la investițiile pe care le-ai făcut, proprietățile pe care le ai, si asa mai departe. Si ultimul punct este, fa un plan pentru nivelul financiar următor. Tot în contextul acesta în care banii vin pe măsura ordinii pe care o ai să zicem că ești la nivel de 10.000 de euro indiferent care e timpul în care faci banii ăștia și să zicem că vrei să ajungi la nivel de un milion de euro. Perfect. Dacă vrei să sunt la nivel de un milion de euro fă un plan precis exact pentru ce vei face cu un milion de euro. Adică să pui ordine la nivelul următor la care vrei să ajungi. Aici nu mă refer la a cheltui banii și la consum, ai consuma să-ți iei X fel de poșetă, să-ți iei Y fel de haine. Mă refer la a ști exact ce vei face cu banii atunci când ai un milion de euro. Cât îi investești în imobiliare, ce faci cu banii aceia ca banii respectivi să producă pentru tine. Dacă-i cheltui nu e o dovadă de ordine de bani, pentru că înseamnă că nu-i prețuiești destul si ii pretuiesti mai mult pe cei către care dai banii respectivi. 

Și ultimul lucru legat de bani este semnificația banilor și te invit la bani ca si capacitatea ta de a contribui la viata altora, nu prin banii pe care îi cheltui pentru ceilalși ca să le faci plăcere copiilor, părinților, soțului, soției, ci uită-te la bani ca si capacitatea ta de a contribui la viața altora ca rezultat al acestei munci. Adică cu cât pot să contribui mai mult la viața altora cu atât mai mulți bani vei avea atâta vreme cât e un schimb echitabil. Deci cu cât te preocupă mai mult te rezolvi problemele unui număr mai mare de oameni, o problemă mai importantă sau urgentă, cu cât ai capacitate mai mare de a crea resurse financiare. Și banii nu înseamnă decât capacitatea ta de a contribui la viețile altora.

Leave a comment