Skip to content Skip to footer

Vrei un business de 1 miliard de dolari? Trebuie să-ți asumi absolut tot.

Acesta este un #FridaySpark legat de business.

Weekend-ul trecut am fost la un curs în care a fost vorba despre a construi un business de un miliard de dolari sau de un miliard de euro.

Și toată experiența de trei zile a început cu o vizită la un parc la un parc industrial aici în Dubai unde cei care selectau aplicanții pentru parc căutau business-uri de un miliard de dolari și erau interesați să vadă care din business-urile prezente acolo pot să ajungă, au potențial să ajungă la un miliard de dolari.

A fost prima experiență fizică din acest context de învățare în care am văzut ce înseamnă să gândești mare și care sunt serviciile pe care ei le oferă ca să ofere suportul pentru a construi un business de 1 miliard de dolari. Inimaginabil, fără limite, este o cu totul altă gândire un alt tip de gândire.

Mai mult, surpriza am fost acolo când am aflat că cei cu care ne-am întâlnit și care au făcut prezentarea și cei care selectau aceste business-urile cu potențial de a ajunge la un miliard de dolari sunt a opta linie ierarhică de la CEO-ul companiei cu putere de decizie în a spune da business-ul acesta are potențialul să ajungă la un miliard de dolari sau nu, a opta linie ierarhică.

Acum te invit să imaginezi firma ta și să vezi că a 8 a linie ierarhică de sub tine decide pentru da sau nu a lua on board a lua în barcă un business cu potențial de 1 miliard de dolari. Ai avea la nivel mental așa putere și așa atâta încredere încât să dai pe mâna a doi oameni această decizie, ai putea să creezi o structură care să se asigure că cei doi oameni sunt bine pregătiți și că decid cum trebuie pentru tine. 

Experiența a continuat și în curs am început să discutăm despre care este mindset-ul pe care trebuie să l-ai ca să poți să construiești un business de un miliard de dolari. Iar unele dintre elementele care au ieșit la suprafață în ceea ce privește mindset-ul este că pur și simplu trebuie să fii capabil să te iei la trântă cu cei mai mari și cei mai puternici oameni din lume. Pentru că resursele financiare și resursele de timp ale oamenilor care sunt potențialii clienți sunt limitate. Ca atare în momentul în care vrei să crești de 1 miliard de dolari, la un miliard de dolari inevitabil o să îi superi pe unii mari și foarte mari. 

Și de aici și problema de mindset importantă. Imaginează-ți că poate sunt 10-20 de oameni într-o țară, într-un continent, pe un continent în lumea asta care sunt cu adevărat mari și care au putere de decizie, la nivelul comunității din care fac parte și la nivelul țării unde trăiesc și unde îți desfășori activitatea. Este acest număr de oameni, dar cum e posibil să îți asumi că îi superi pe aceștia, dacă nu îți asumi să te superi partenerul de viață și să nu-i corespunzi, dacă nu-ți asumi să superi părinții și să nu le corespunzi, dacă nu îți asumi te superi vreun angajat și să îl ții chiar dacă nu livrează performanță, dacă nu îți asumi să superi un vecin și să îți spui punctul de vedere că nu duce gunoiul sau își lasă mizerie după el în fața casei. 

Care îi nivelul până la care trebuie să ai anduranță încât să îți asumi că Super Microsoft-uk, care este nivelul la care trebuie să ai o viziune, încredere în tine și putere încât să îți asumi că superi Apple-ul. Vreau să spun că viziunea la un miliard de dolari este cu totul alta decât la 100 de milioane sau 10 milioane sau sume din ce în ce mai mici, pentru că cu cât crești mai mult cu atât capacitatea ta de ați asuma această latură întunecată trebuie să crească mai mult. 

Da, e posibil să fie acolo la nivelul de 1 miliard să iei o decizie să elimini concurența și zeci de mii de oameni să rămână fără loc de muncă, zeci de mii de oameni să te înjure și să spună cât de nemernic ai fost că ai distrus firma lor, stabilitatea lor, siguranța lor financiară și așa mai departe. Care îi nivelul până la care poți să duci cu adevărat această capacitate de a construi și de a distruge în paralel. 

Pentru că indiferent ce faci le vei aduce amândouă împreună. Și a construi și a distruge. 

Și pot să crești până la nivelul la care îți asumi că poți să distrugi, îți asumi că poți să strici, îți asumi că pot să superi. Iar acum, dacă cumva nu te-ai echilibrat părinții este primul lucru la care să te întorci și să mergi să faci treaba asta până la capăt pentru că la nivel subconștient vrei ca mama și tata să fie mândri de tine. 

Nu putem să vorbim de business de 1 miliard de dolari atâta vreme cât mama și tata sunt în condiționările tale subconștiente și mai apoi ea autoritățile pe care le ai întâlnit pe parcursul dezvoltării tale și echilibrează-le indiferent că este vorba despre preoți, profesori, mentori și așa mai departe. 

Pentru că doar așa vei fi de neoprit și doar așa vei putea să-ți asumi pe lângă partea luminoasă a reușitelor tale și partea întunecată, care vine la pachet, inevitabil. Acum aș vrea să te rog frumos să lași un mesaj pe grup în care să-mi spui care crezi că este limita până la care îți sunt superi și ești confortabil cu asta. Care este limita. Este la nivel de oras, la nivel de țară, e la nivel de continente, la nivel global. 

Care limită până la care îți asumi și după ce îți răspunzi în primul rând ție la întrebarea asta vezi ce impact ai. Pentru că nivelul impactului tău este și reflectă de fapt nivelul până la care îți dai voie sa asumi. 

Dacă ai impact la nivel național înseamnă că ți-ai asumat plusul și minusul la nivel național. Ți-a asumat partea întunecată să superi pe cineva la nivel național. Dacă ai impact la nivel de comunitate înseamnă că până acolo ți-ai asumat te superi sau te superi pe cineva. 

Lasă-mi un mesaj care e nivelul până la care acum îi superi pe alții. Abia aștept să aflu. Te îmbrățișez. Iți doresc un weekend fabulos și plin de inspirație!

Leave a comment