Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Running annual and quarterly meetings – getting exponential

Ti-ai stabilit obiectivele pentru anul sau trimestrul care urmeaza, dupa care mergi si le comunici echipei de manageri. Managerii cu care lucrezi, desi pot sa fie foarte disciplinati si sa se gandeasca cum sa atinga obiectivele, sigur mai au cateva comentarii de genul “nu se poate, e greu, e imposibil, e prea mare obiectivul”, fie ca sunt comentarii implicite sau explicite.

Dupa ce prezinti obiectivele si treci de comentariile, criticile si neincrederile lor, ei se duc catre urmatorul nivel de oameni cu care lucreaza, si de acolo, in momentul in care oamenii primesc obiectivele, le vor primi la pachet cu o rezistenta extraordinar de mare.

Problema este ca de la tine, si ce ti-ai imaginat tu ca vrei sa atingi in anul respectiv, pana la oamenii care implementeaza si fac lucrurile sa se intample efectiv, se creaza o diferenta mare de incredere.

Daca tu esti convins ca ai 90% sanse sa atingi obiectivele si 10% crezi ca va fi greu si vor fi dificultati, oamenii care ajung sa implementeze si sa faca pasii catre obiectivele pe care le-ai stabilit tu cred 90% ca nu se poate indeplini obiectivul si 10% o fac pentru managerii cu care lucreaza in echipa, pentru ca se straduie, dar undeva exista credinta ca nu isi pot atinge obiectivul.

Ce poti sa faci intr-o situatie ca aceasta, cand simti ca de multe ori trebuie sa impingi echipa si sa pompezi energie si motivare in oameni, ca sa aiba incredere in scopul pe care ti l-ai propus si pe care l-ai stabilit pentru firma si inclusiv pentru ei.

Cum ar fi daca intr-o situatie de genul aceasta, oamenii ar veni si ti-ar spune “exista o cale prin care putem sa crestem mai mult decat ti-ai putut tu imagina”? Si in loc de o creste de 10%, sau 20% pe care ti-ai propus-o de la un an la altul, s-ar putea ca oamenii tai sa te surprinda cu o crestere de 30%, 50% sau 100%, daca setezi contextul potrivit pentru asta.

Asta inseamna ca nu va mai trebui tu sa impingi sau sa tragi de ei ca sa-i motivezi sa mearga catre obiectivele pe care le-ai stabilit, ci ei vor functiona ca niste echipe independente care lucreaza pentru scopuri pe care si le-au stabilit ei, iar scopurile si obiectivele respective sunt mai mari decat ti-ai fi putut tu imagina. Toate astea intr-un context in care tu pui cap la cap obiectivele echipelor cu care lucrezi si doar ai grija sa fie pe directia potrivita catre viziunea si misiunea pe care le-ai stabilit tu.

In momentul in care tu stabilesti un obiectiv pe care il comunici altcuiva, sansa ca el sa atinga obiectivul respectiv este foarte mica, pentru ca nu l-ai cooptat in crearea obiectivului respectiv. De cele mai multe ori, oamenii care au cel mai mare impact in atingerea unui obiectiv, adica oamenii de jos care lucreaza efectiv la implementarea lui, nu sunt implicati efectiv in stabilirea obiectivului respectiv.

Beneficii

 • echipele isi vor stabili obiective mai mari decat le-ai fi stabilit tu
 • echipele se angajeaza sa atinga obiectivele respective si isi formeaza sisteme de monitorizare ale lor
 • tu, ca si antreprenor, poti sa te concentrezi pe viziune si strategie, iar ca manager poti sa te concentrezi pe gestionarea resurselor si mentinerea echipei in directia potrivita, avand motivatia potrivita
 • oamenii se vor simti responsabili pentru obiectivele pe care le-au stabilit si vor trage pentru a le atinge
 • echipele vor avea sisteme de responsabilizare unele fata de altele pentru atingerea obiectivelor pe care le-au stabilit
 • nu va mai trebui sa investesti si sa cheltui energie si timp in a pompa motivatie pentru a-i impinge sau trage pe oameni catre obiectivele pe care le-ai stabilit tu
 • singurul mod in care compania poate sa creasca exponential este implicand in stabilirea obictivelor si pe cei care lucreaza efectiv la indeplinirea lor

Structura programului*

 • vom face impreuna 1 intalnire anuala si 3 intalniri trimestriale in care evaluam ce s-a intamplat in trimestrul/anul trecut
 • echipele vor lucra individual pentru a-si stabili obiectivele
 • echipele vor dezvolta o strategie pentru stabilirea obiectivelor
 • echipele vor verifica obiectivele si calea de a le atinge cu managerii
 • managerii vor fi instruiti cum sa reactioneze ca sa potenteze mai mult obiectivele pe care si le stabilesc echipele
 • la finalul intalnirii anuale/trimestriale fiecare echipa va pleca cu un plan de lucru

Ce face procesul:

determina oamenii sa creasca exponential in firma si sa stabileasca niste obiective mai mari decat ti-ai fi putut imagina. Procesul invata si implica echipele in stabilirea obiectivelor, monitorizarea si indeplinirea lor, in acord cu viziunea si misiunea companiei, fara ca tu sa trebuiasca sa faci asta pentru ei.

Perfect pentru:

companii cu echipe intre 20-80 de oameni, cu cifre de afaceri de peste 300.000 euro; sau companii care ofera servicii avand peste 30 de oameni in echipa.

Durata programului:

2 zile pentru fiecare intalnire trimestriala, 3 zile pentru intalnirea anuala.