Skip to content Skip to footer

A doua zi cu Alain Cardon

Sunt în aeroport, în Londra, și aștept să se afișeze poarta de îmbarcare spre Frankfurt și mai apoi spre Argentina. În agitația din jurul meu am găsit liniștea ca să scriu despre a doua zi de curs cu Alain Cardon.

A doua zi a fost despre 4 arhetipuri de conducere și a adus multă claritate legat de cum pot să fie organizațiile adaptate la realitatea curentă. Am învățat sistemul prin care putem să creăm o organizație vie, într-un mod organic, astfel încât echipele să comunice unele cu altele precum organele unui corp viu. 

Alain a introdus rolurile de Advisor Coach și Decision Driver, și în practica pe care am avut-o am beneficiat și de avantajele acestor roluri.

Felul în care eram așezați a început să fie evident pentru toată lumea, sub aspect sistemic.

Echipa Inspired Life ocupa o jumătate a sălii, iar în zona noastră a intrat și o parte din echipa lui Ștefan. 

Echipa noastră de leaderi a ales să lucreze aproape de geam, în lumină, creând spațiu de lucru pentru echipa de consultanți (care zumzăia pasiune și intensitate în lucru) și echipa de traineri. 

DAR, ce m-a atins cel mai tare a fost o întrebare adresată de una dintre colegele mele:
“Monica, putem să vorbim cu cei din echipa All About Parenting?”

“Sigur, am spus eu. Suntem ca niște firme surori :), ne ajutăm unii pe alții.”

Și desigur, ce se întampla în sala noastră reprezenta chiar în acel moment inflamația dintre Israel și Palestina. Oameni care în mod normal nu au probleme unii cu alții, au teamă și reținere să vorbească și să ajungă la consens, datorită percepțiilor polarizate și non cooperante ale liderilor. 

Doar o intenție de cooperare și permisiunea de a vorbi pot să aducă răspunsuri la care liderii nu au acces. 

Așa că, la nivel de fractal, am deschis o poartă înspre o comunicare și învățare organică între două organisme, fără controlul direct al liderului, având încredere că buna intenție de a susține pe celălalt există în fiecare ființă umană. 

Și așa a și fost. Hai să vedem ce faceți voi bine și putem să învățăm. Hai să vă arătăm ce facem noi bine și putem să vă susținem să folosiți.

Iar acum, întrebarea mea către tine: Pentru ce anume poți să-ți dai singur permisiune și acum e momentul să o faci?

Cu iubire,

Monica

Leave a comment