TRAUME

Am fost un copil foarte timid. Roseam de cate ori deschideam gura, si preferam sa nu o fac.

Ce ascundea timiditatea mea?

O relatie incarcata de frustrari si nemultumiri a parintilor mei. Si vei spune: si atat? Hmmm… Nu e doar atat.

Am fost batuta de tata, cu cureaua, de multiple ori. Am fost batuta la fundul gol, cu cureaua.

Poti sa spui ca asta nu e mult si ca toti copiii din generatia mea au fost batuti. Si poate ca asa este.

Diferenta o face cum prelucreaza fiecare copil bataia ce i se da.

Mama mea, spre exemplu, a spus ca a primit doar cateva palme de la parintii ei, si a considerat ca le-a meritat.

Eu am simtit doar ca vreau sa fiu iubita si acceptata asa cum eram.

Ca nu trebuia sa fiu perfecta, ca eram buna si daca nu eram perfecta. Eram buna si cand luam 7 sau 8 la scoala. Nu am fost batuta pentru notele de la scoala.

Am fost batuta pentru ca parintii mei aveau problemele lor, certurile sau neintelegerile lor, frustrarile si dificultatile lor. Si pentru ca ei nu aveau o relatie buna.

Am fost batuta pentru ca parintii mei aveau problemele lor, certurile sau neintelegerile lor, frustrarile si dificultatile lor.

Imi amintesc ca eram in bucatarie cu mama, care a inceput sa tipe la mine. Cred ca tata nu mai suporta viata de familie, asa cum era. A venit nervos in bucatarie. A intrebat ce se intampla. In cateva momente m-am trezit in camera culcata pe pat, cu fundul gol si cureaua usturatoare lovindu-ma. Nu imi amintesc ce am gresit. Nu stiam ce trebuia sa fac diferit. Nu stiam ce sa inteleg din ce se intampla. Acesta a fost doar un moment.

Am pierdut increderea in barbati si in mama, care spunea: “Unde da taticul creste.”

Incet, incet, din cauza acestor abuzuri fizice, am inceput sa imi pierd increderea in mine. Increderea ca sunt suficient de buna, ca merit sa fiu iubita, ca merita sa traiesc. Am pierdut increderea in barbati si in mama, care spunea: “Unde da taticul creste.” Ce ma durea cel mai tare era ca acele persoane in care as fi avut nevoie sa am incredere, mama si tata, m-au indepartat cel mai mult.

Am fost batuta pentru ca nu stiau cum altfel sa puna problema cu mine, cum sa vorbeasca cu mine, cum sa fie alaturi de mine. Sunt convinsa ca amandoi ma iubeau si ca isi doreau ce e mai bine pentru mine. Dar mi-a fost foarte greu sa inteleg de ce nu au facut altfel, de ce au ales sa isi manifeste iubirea atat de brutal.

Multi ani am carat timiditatea si suferinta acelor batai. Nesiguranta, lipsa mea de iubire pentru mine insami, teama de a ma deschide si de a avea incredere.

Nu am vorbit despre relatia mea cu tata cu nimeni. Imi era atat de rusine sa vorbesc despre asta…

Am cautat diferite cai de a rezolva problema mea, supararea enorma pe care o purtam parintilor mei. Eram atat de suparata pe tata pentru ca m-a batut, pentru ca mi-a inselat increderea, pentru ca in loc sa pot sa ma las pe mainile lui si sa am incredere in el, m-a indepartat cu o curea. M-a indepartat cu furia lui necontrolata. Eram atat de suparata pe mama pentru ca nu mi-a luat apararea. Pentru ca nu a spus niciodata: “Nelu, lasa copiii in pace! Nu ii lovi.”

Cand am vorbit prima data despre bataile luate, nu puteam sa ma opresc din plans. Atatia ani de suparare!

CE AM FACUT

Am ajuns sa ii “echilibrez” pe tata si pe mama, la un curs la Londra. I-am luat pe rand, pentru ca atat puteam duce.

Am lucrat cu metoda Demartini. Metoda Demartini presupune sa sa treci printr-un proces in 7 pasi, cu rezultate predictibile si garantate. Metoda a fost testata si validata in peste 30 de ani si astazi e folosita de peste 6.000 de experti in toata lumea. Scopul metodei de “echilibrare” este sa vezi binecuvantarile fiecarui lucru “rau”. Il transformi in interior, pana devii recunoscator pentru acea experienta “negativa”.

Nu este vorba de ceva miraculos, nu presupune hipnoza si niciun fel de substante care sa te “ajute”. Este o metoda stiintifica, aproape matematica, as spune, care te ajuta sa vezi aceleasi lucruri, aceleasi situatii din mai multe perspective, din care  mintea ta nu a vrut sa le vada pana atunci.

Metoda “echilibrarii” este construita pe legi universale si porneste de la principiul ca fiecare situatie, eveniment, persoana, trasatura, actiune sau inactiune are si o parte pozitiva si o parte negativa.

Metoda “echilibrarii” te ajuta sa depasesti orice trauma.

Educatia si simturile care ofera creierului informatie partiala te fac sa pui etichete lucrurilor: le consideri “bune” sau “rele”.

Metoda “echilibrarii” te ajuta sa percepi si sa simti echilibrat lucrurile. Sa nu le mai vezi bune sau rele. Doar sa poti sa fii recunoscator pentru ceea ce ai trait… Metoda “echilibrarii” creeaza noi circuite neuronale in creier si te ajuta sa vezi altfel si sa gandesti altfel lucrurile.

Asta e extrem de important, pentru ca circuitele pe care o persoana le are “batatorite” in creier ii creaza realitatea. Pentru a vindeca o trauma pentru totdeauna, e important sa creezi alte circuite. Circuite noi, care sa iti dea o perceptie echilibrata asupra traumei si sa fii capabil sa vezi binecuvantarile ei.

Am inceput  dei “echilibrarile” cu tata. Am analizat trasaturile lui negative, care m-au suparat cel mai mult la el si am reusit sa vad lucrurile bune pe care mi le-au adus. Stiu ca pare incredibil, dar chiar sunt binecuvantari in situatiile care par a fi cele mai “negre”. Apoi, am analizat trasaturile pozitive, ce admiram cel mai mult la el.

Am lucrat cu metoda Demartini. Si am parcurs fiecare din cei 7 pasi din metoda, pana an fost recunoscatoare pentru tot trecutul cu tata.

Am trecut prin procesul de “echilibrare” si am vazut pe rand cum lucrurile pe care le dispretuiesc la el, le gasesc si eu in mine. Am reusit sa vad beneficiile aduse de situatiile negative. Am vazut cum am avut parte de sustinerea pe care mi-o doream, pe tot parcursul vietii. Poate doar forma in care am primit aceasta sustinere nu puteam sa o vad atunci…

Am parcurs toti cei 7 pasi ai procesului. Am lucrat o zi intreaga la asta! In final, m-am simtit eliberata. S-a schimbat ceva in mine, si dupa 15 ani de resentimente adunate, in sfarsit am reusit sa fiu recunoscatoare. Am inteles ca tot ce s-a intamplat a fost perfect asa cum s-a intamplat si nu imi doream sa schimb nimic.

Daca tata nu m-ar fi batut, nu as fi azi omul care sunt. Nu as fi capabila sa ajut sute de oameni sa aiba o viata mai buna. Nu as fi putut sa ajut oamenii sa isi rezolve traumele. Nu as fi “salvat” casnicii lucrand cu oamenii. Nu as fi reusit sa ajut oamenii sa isi traiasca misiunea sau sa construiasca ceva cu adevarat important in viata. Daca tata nu m-ar fi batut, nu as putea sa fac munca pe care o fac.

Sunt recunoscatoare pentru asta.

Metoda “echilibrarii” poate fi folosita in rezolvarea diferitelor traume emotionale. Oameni care au purtat rusinea, teama sau vina pentru ce li s-a intamplat au scapat de aceste dureri in cateva sedinte. Nu sunt necesari ani de terapie. Creierul poate fi remodelat mult mai usor!

9 din 10 clienti au avut traume in copilarie. Fie sunt legate de abuz fizic, abuz emotional, abuz sexual, fie sunt pur si simplu momente pe care oamenii ar vrea sa le uite, dar nu pot, pentru ca poarta durerea lor in continuare.

Creierul poate fi remodelat. Doar asa poti sa ai o schimbare profunda si durabila

Adesea acestea, sunt motivele pentru care ei nu pot sa aiba relatia pe care o doresc cu partenerul de viata, cariera pe care o vor, banii pe careii viseaza.

Traumele din copilarie care te-au urmarit pe tot parcursul vietii, te-au influentat in relatia de cuplu, in comportamentul cu proprii tai copii sau cu prietenii pot fi tratate si impacate prin metoda “echilibrarilor”.

Mai mult, probleme emotionale cauzate de viol, abuz fizic sau emotional, traume cauzate de accidente, experiente aproape de moarte care au lasat urme adanci, toate pot fi tratate folosind metoda “echilibrarilor”.

Daca vrei sa iti vindeci pentru totdeauna experientele traumatice, scrie-mi un scurt email pe: contact@monicaion.ro